tisdag 22 maj 2012

Annorlunda sysselsättning

Visst finns det sysselsättningar som är stillsamma, men något av det mest stillsamma måste väl ändå vara att livnära sig som levande staty.


Första gången jag såg fenomenet levande staty tror jag var i London någon gång i början av 80-talet och numer ser man dom, framför allt i storstäderna, titt som tätt. Även här på Orchard Road finns de naturligtvis lite då och då.

Numer finns de att hyra även i Sverige hos olika eventföretag. Men man ska uppenbarligen se till att man får en staty med gedigen utbildning - jopdå, det finns de som utbildar sig till detta! Man kan gå olika mimutbildningar, bland annat finns det en flerårig utbildning i Paris. (Man kanske kan bli något annat än levande staty också efter fem år på den skolan, vad vet jag...)

Om man nu skulle vilja se mer än en staty åt gången, kan man ta sig till Arnhem i Holland, där det årligen anordnas en festival med runt 300 000 besökare!

Skulle man nu tycka att det är ett alltför stillastående jobb, kan man ju göra som den här mannen som också brukar hålla till på Orchard Road för att roa förbipasserande.


Honom kan man i alla fall inte anklaga för att inte hålla igång!

13 kommentarer:

 1. Undrar hur många kalorier han gör av med på en dag?? Eller ja båda två förresten - det kräver ju en hel del att stå blickstilla oxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det här fallet skulle jag nog föredra att stå still och göra över med kaloriser!

   Radera
 2. Haha, vilken kul liten man! Fast det måste vara jättejobbigt med de där kulorna om halsen!

  Själv föredrar jag den gyllene medelvägen. Röra sig lite ibland och sitta stilla vid datorn ibland...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller absolut med om detta - lagom är bäst!

   Radera
 3. Haha, det var mig en spänstig gammal man!
  De där levande statyerna är imponerande - runt Plaza Mayor i Madrid kryllade det av dem och jag kunde studera dem i timtal! :)

  SvaraRadera
 4. Ha, ha. Helst i värmen!! Kram

  SvaraRadera
 5. Dessa "statyer" finns även i Köln utanför domkyrkan. De står stilla och ändrar endast position om någon slänger pengar "i hatten".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fantastiskt hur de klarar av detta.

   Radera
 6. Åh, vilka minnen dina bilder väcker! Tack för den underbara dagen i ditt sällskap!
  Kram Kim

  SvaraRadera