fredag 18 maj 2012

Herrens vägar kan ta sig olika uttryck...

Jag kan inte påstå att jag är av en speciellt religiös natur, men jag tycker det är spännande och intressant med olika religioner och deras skiftande traditioner.


Under våra dagar i KL var det lite svårt att undvika att se moskéer, då majoriteten av invånarna är muslimer. Vi fick tips om en moské där besökare var välkomna och bestämde oss för att ta en titt. Som besökare fick man ikläda sig en hellång rock plus huvudduk och eftersom vi kände oss (och såg ut som) någon blandning mellan påskkärringar och en karaktär i Harry Potter, så blev det inte så seröst, det kändes tyvärr mest som en parodi.Vi gjorde i alla fall ett försök att titta lite på de områden av moskén där vi icke rättrogna fick vara, men som sagt var, det kändes aldrig riktigt ok. Sedan kan jag ju också säga som så, att om någon skulle säga att det inte blir varmt i de där långa rockarna så är det inte överensstämmande med sanningen!

Här finns även en liten del hinduer och vi råkade passera ett sådant tempel precis under en offercermoni. Här hade de byggt ett mycket temporärt altare utanför templet där man eldade kokosnötter som sedan krossades, allt för att hedra någon av sina gudar.Som sagt, mycket olika seder och traditioner finns det inom olika religioner och visst är det spännande att få uppleva några av dom.

7 kommentarer:

 1. Trist att det blev så! Jag har själv varit där på en guidad tur och det var ett bra besök.. Svårt att rekommendera andra vad som kan vara bra och inte.

  Ha en fin helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att en guidad tur hade varit helt annorlunda och troligtvis mycket intressant. Nu fick vi fem minuter, innan det var dags för bön, så det blev väldigt "hastigt och lustigt" tyvärr, men nästa gång så...

   Radera
 2. Singapore är alltså mer sekulariserat?

  Min dotter sitter just nu på Singapores flygplats. Hon beskrev i ett sms för en stund sedan hur det ser ut där och vad som finns att förlusta sig med. Lät som att man skulle kunna förlägga en veckas semester där. På flygplatsen, alltså! Jisses, liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst är det så! Fast jag vet inte om en vecka på flygplatsen är något att rekommendera... Hoppas de har det bra på sin resa. Vart går resan härnäst?

   Radera
 3. Håller med olika seder och bruk och påverkan av religionen är spännande. Det måste vara skoj och en förmån att få uppleva det på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det - oerhört spännande och jag ser det som en enorm förmån att får chansen att uppleva det på plats!

   Radera
 4. visst är det intressant med religioner och traditioner! Jag är själv ateist men respekterar alla religioner (dock inte allt som görs i religionens namn alla gånger)... man önskar bara att religionerna också sinsemellan kunde acceptera varandra lite mer...

  SvaraRadera