torsdag 17 maj 2012

Petronas Twin towers

The Twin Towers i Kuala Lumpur, har sedan 1996 varit ett landmärke för staden med sina 88 våningar, där de reser sig 452 meter över gatunivå.


Att man "måste" se de här tornen (gärna inifrån) om man är i KL har jag förstått, så vi bestämde oss för att göra det!

Nu visade det sig inte vara riktigt så enkelt som vi hade trott, att bara betala för sig och få åka upp och titta - nej, man får köpa biljett till speciella visningar och åker upp i en grupp. Antalet besökare är således maximerat och det är inte alls säkert att man får biljett den tid (och dag) man vill.Efter att ha blivit tillsagda att följa linjen på golvet fram till kassan så fick vi i alla fall våra biljetter. Våra väskor blev genomlysta och godkända och sedan fick vi ta hissen, tillsammans med de andra i den gröna gruppen, upp till "the Sky bridge" på våning 41 som förbinder de båda tornen med varandra.


Sedan blev det även en hisstur upp till Observation deck på 86:e våningen. Högt är det med en otrolig utsikt över KL och bergen i bakgrunden!Det är ju bara att hoppas att de som var med och byggde grunden till de här tornen visste vad de gjorde...
10 kommentarer:

 1. En halv kilometer ovan mark. Jag känner en lätt antydan till svindel bara vid tanken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här kan man verkligen prata om svindlande höjder!

   Radera
 2. Vilken utsikt! Helt otroligt!

  SvaraRadera
 3. Högt upp igen! Byggs de flesta hus i din del av världen väldigt höga? Eller är det bara inne i städerna som höghusen byggs? Och de är inte bara höga utan väldigt höga. Otroligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart ska jag börja leta efter de låga husen...

   Radera
 4. Svar
  1. Jo verkligen, och det var kul att se dom "på riktigt".

   Radera
 5. Hur fantastiskt som helst!
  Vilken upplevelse å vara där... ?!
  Ha en fin dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid jättespännande med nya upplevelser.

   Radera