onsdag 9 maj 2012

Taxi utan dricks

Här lämnar man inte mycket dricks någonstans, vilket gör det rätt behagligt när man inte behöver fundera över hur mycket det ska "dricksas" på olika ställen. Sedan kanske det i och för sig är mindre kul för de som arbetar inom olika serviceyrken.

Det som nästan känns mest mystiskt, är att man inte lämnar något när man åker taxi! Nu brukar jag inte ta tillbaka de små pengarna som "blir över", utan jämnar upp till sedelnivå. Men kan ni tänka er en taxichaufför som tackar när han får två och femtio i dricks!? Här händer det!

Fast det mest intressanta är att även taxichaufförerna gör så! Det händer nämligen att de själva jämnar ner till närmsta sedelbelopp - det ni!

Sedan kan en taxiresa här vara ett äventyr i sig...fast det tänker jag ta en annan gång...
15 kommentarer:

 1. Svar
  1. Meningen är att det redan ska ingå på något vis.

   Radera
 2. Det där med dricks är ju lite jobbigt ibland. Fast förstås tråkigt för servicepersonalen om de inte får dricks... då får man hoppas att de har ok betalt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det tror jag inte att dom har, trots att det står att "det ingår".

   Radera
 3. Jämnar av notan neråt! Vi lever uppenbarligen i skilda världar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om jag ska testa det när jag kommer hem!

   Radera
 4. Dricks är vanligt förekommande överallt i Asien, men kanske inte hos er. Jag ger alltid dricks till taxi chaffisen i Singapore. Däremot vet jag att mina vänner som är locasl brukar skaka på huvudet. Det ingår ofta service charge överallt och då ska man inte beöva ge dricks,, men ofta blir de glada. visst är jag glad när de hjälper mig att lyfta ur mina väskor ur bilen, vilket inte ingår i en svensk taxichaffis göra idag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tror att Singapore är, om inte det enda, i alla fall ett av dom enda länderan här som inte ger dricks. Men på något vis så är det roligare att ge dricks när det inte förväntas...

   Radera
 5. Just det här inlägget växer många glada minne hos mig Marina. Det blev ju en del taxiresor i alla fall, även om vi försökte åka tunnelbana och buss så mycket det bara gick. Tack!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 6. Jag åkte taxi i Budapest för flera år sedan. Det var ett äventyr det! Trafikregler och trafikvett lyste med sin frånvaro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Taxiresor kan absolut vara ett äventyr!

   Radera
 7. dricksen är ju tyvärr vad många har att "leva" på

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, i många länder är det ju så.

   Radera
 8. oh tack vad jag har lärt mig mycket om Singapore-

  SvaraRadera