torsdag 20 september 2012

På plats för vinterförvaring!

Sådär, så var jag på plats och kan förbereda mig för vintern...den ni ska få i Sverige, alltså!


Resan gick bra, men lite onödigt tycker jag nog att det är att lämna marken klockan 05.10, fast å andra sidan får jag väl se det så, jag har ju i alla fall inte lång resväg till flygplatsen. Nu finns det alltså ett nytt flygbolag som lyfter ifrån karlstad, Nextjet, och jag hoppas verkligen att det går bra, så vi får ha dom kvar. Det fungerade ju inte så bra för föregångarna Skyways, det fick jag erfara den hårda vägen då de helt plötsligt inte fanns kvar och jag stod där med biljett och lång näsa.

Nu tycker inte jag det är så himla upplyftande(!) att landa och lyfta,  men eftersom vi var fem passagerare på planet ifrån Karlstad, kanske det är berättigat att gå ner och plocka upp fler i Norrköping! Kul? Nej inte speciellt, men kanske bra, vad vet jag...

Efter att ha hittat rätt flyg i Köpenhamn så har jag i alla fall landat på min vinterförvaringsplats, Singapore. Här var det mesta sig likt, lika varmt och härligt som vanligt, ingen risk för frostskador direkt. "Vår egen" lilla pool låg här och väntade och jag kan väl inte påstå att det var någon större trängsel i den direkt...


Just nu funderar jag på om jag skulle ta och göra något åt blombeståndet på balkongen, fast å andra sidan är ju eterneller rätt lättskötta...


21 kommentarer:

 1. Kul att vara "tillbaka i Singapore" tycker även jag. Förbereder mig så smått för vintern. Först ska dock sommaren avslutas.
  Årets sista gräsklippning kommer att ske kommande helg. Det lovas nämligen sol och uppehåll här hela veckan, om än bara +10-12 grader. Jag noterar att du har +27-30.

  SvaraRadera
  Svar
  1. +10-12 grader är faktiskt rätt ok i slutet av september.

   Radera
 2. Låter klokt att fly vintern här i Sverige tycker jag! Vi funderar på en liten tripp till Malaysia, i övrigt får vi försöka stå ut ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Malaysia låter som ett skönt avbrott i vintern!

   Radera
 3. Härligt att resan gick bra.
  Jag ska försöka få iväg din vinst idag. Jag har varit sängliggande några dagar men i eftermiddag måste jag iväg om jag orkar eller ej. Sånt är livet som mamma och hjärtsjuk.....
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch - krya på dig! (jag är kvar ett tag till, så det är ingen brådska...)

   Radera
 4. Skont att allt gatt bra och du ar tillbaka i varmen! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp - här var det varmt och skönt!

   Radera
 5. Du var verkligen länge i Sverige. Jag kom inte dit alls i år pga sjukdom. Du valde rätt årstid iallafall. Här börjar vi gå mot frostiga tider och jag tror inte att det är mycket bättre i sverige.
  Nu får du ta hand om dina stackars blommor... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så mycket kvar att ta hand om...;)

   Radera
 6. Känns bra att du är tillbaka i Asien igen. Jag har varit inne och kollat upp dina reseberättelser från Hongkong....mycket bättre att se vad du har tyckt varit bra än att springa runt på sånt man hittar i alla guideböcker.
  Så nu återstår om jag ska ge dig ris eller ros när jag kommer tillbaka;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli jättespännande att höra vad du tycker! Ha en bra resa:)

   Radera
 7. Finns snygga tygblommor i Bangkok om du känner för det, välkommen hem!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket tänkvärt alternativ...!

   Radera
 8. Hmm...retsticka där ;)
  Hahaha...du,den där blomman...kan man få ett skott på den? ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Natuligtvis får du det! Skicka bara adressen så kommer det genast - och jag skickar med en apelsin också ;)

   Radera
 9. Välkommen tillbaka! Visst är det en märklig känsla som infinner sig när man varit borta sådär länge? Det är liksom spännande att ta sig an sitt hem efter många veckors bortavaro. Och så upptäcker man ju vad man missat - på balkongen, i kylen...

  SvaraRadera
 10. Det ska bli roligt att följa dig därborta i Singapore nu när jag har följt dig ifrån Karlstad.

  Jag hoppas också att det ska funka med Nextjet från Karlstad. Inte för att jag flyger så ofta härifrån men det är ändå bra att ha möjligheten. Att Köpenhamnsplanet hämtade upp i Norrköping har jag fattat som en tillfällig lösning några veckor till.

  SvaraRadera
 11. Klok du som vinterförvarar dig på en varmare plats. Idag var första dagen det krävdes isskrapa på bilrutan och fler lär det väl bli..
  Din "eternell" såg f ö intressant ut. ;)

  SvaraRadera
 12. Tänk att jag var med när översta bilden togs, har flera liknande foton. Det var en magisk kväll i trevligt sällskap! Tack! Längtar till poolen och ditt sällskap. Det var en alldeles speciell känsla att simma där medan du satt och läste en spännande bok, tyst, lugnt och ingen trängsel. Ha det så skönt över helgen.
  Kram Kim

  SvaraRadera