fredag 28 september 2012

Världens längsta skygarden!

Det är väl inget att förvånas så där väldigt mycket över att den finns i just Singapore. Nej, det mesta som byggs och görs handlar ju om att det ska bli "världens någonting", om det är största, högsta eller längsta, spelar kanske inte så stor roll, bara det är något.


Sedan kan man ju fundera lite över hur man kommer på idén att bygga en 500 meter lång skybridge 50 våningar upp i skyn, men det behandlas under "övriga frågor".


The Pinnacle @ Duxton är sju stycken HDB-hus (Housing and Development Board) med 1848 lägenheter, som förbinds med skybridges på såväl våning 26 som våning 50.


Man kan ta hissen upp mot en kostnad av ca 25 kr, och man löser biljett med hjälp av sitt MRT- och busskort. Om man hittar entrén vill säga! Det var inte alldeles enkelt. Husen är svåra att ungå att se, men sedan har någon glömt att tänka till. Man måste trassla sig runt alltihop och man får leta sig fram till rätt ingång I vårt fall betydde det att vi fick vandra runt alltihop innan vi så smångingom kom rätt. Men eftersom jag sällan kommer rätt med en gång, kändes det rätt bekant...Innan man tar hissen upp, är det säkrast att läsa vad som inte är tillåtet, så man till exempel är helt på det klara med att man varken får grilla eller tälta där uppe! Däremot  är det tillåtet att jogga runt, så om någon skulle känna för att springa några kilometer på hög höjd, så finns ju chansen!


Här kan man även placera sig i fastgjutna solstolar med en målad blå sjö framför, visserligen inga palmer, men man kan ju inte få allt!18 kommentarer:

 1. Holy Moses! Nu känns det ännu bättre att gå ut på trappan och inandas en rejäl dos lantluft.

  SvaraRadera
 2. Huh, jag får svindel bara av att titta på det! Vill inte tänka på dem som byggde...

  SvaraRadera
 3. Woohuuuu!
  Där har vi det...tänk vilka prsjekt "de" de tar sig.
  Hade aldrig vågat mig upp di, får svindel av o stå på en stol o kommer jag högre upp kommer "tvångstankarna"...nu hoppar jag, nu hoppar jag!
  Riktigt härliga bilder o underbar text. Gillar ironin o humorn c",)

  Klem Anna

  SvaraRadera
 4. Vilka idèer men det blir väl så när det är brist på yta "där nere". Häftigt var det dock och Singapore överhuvudtaget är häftigt och rent och fint - var där för några år sedan. Nu måste jag läsa vidare och se hur det kom sig att du hamnat just där ;)

  Kram Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen! Jag är helt säker på att Singapore ser helt annorlunda ut idag, för här händer det saker precis hela tiden.

   Radera
 5. Men hallå! Vaddå svårt att hitta, jag tror man skulle runda det där kvarteret. Bara för att!

  SvaraRadera
 6. Du får se en del häftiga hus du!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, och nu är jag tillbaka i overkligheten.

   Radera
 7. Ojojoj..
  Å,vad jag skulle vilja se allt det du ser.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju en säng i extrarummet!

   Radera
 8. Finns det någon som bor på marken? Alla hus är ju jättehöga hos dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, någon finns det, men många är dom inte!

   Radera
 9. Ditt liv blir verkligen fullt av kontraster - från svensk vardag till dessa höga märkliga byggnader. Påminner litet om det jag såg i Kuala Lumpurs centrum men så långt ifrån hur det är "mitt" vackra Vietnam. I alla fall än så länge. Har du varit där förresten? Jag flög till Hoi An via Singapore en gång. Smidigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog det med just kontrasterna som är det bästa med det här! Jodå, vi har gjort ett besök i Vietnam. Vi gjorde Hanoi - Ha Long förra påsken och tyckte väldigt mycket om det vi hann med att se och det kan säkert bli någon mer gång!

   Radera