måndag 10 september 2012

Musca Domestica

Namnet "Musca Domestica" klingar något vackrare än det mer vanliga, visserligen lite smågulliga, namnet "husfluga", men innebörden är densamma. Båda varianterna hänvisar till den lilla surrande flygande varelse som är så fantastiskt bra på att gå en på nerverna och alltid befinna sig precis där man själv är.

Att de alltid vandrar omkring på matfaten kan ju bero på att de enligt uppgift ska ha smakorgan i sina fötter. Det vore lite kul i och för sig, men ack så omständligt, att smaka på maten med fötterna.
"Jag är inte riktigt säker på att jag tycker om kalops, kan jag få vandra omkring i din lite för att smaka?"

Nu är det ju inte bara i maten de är, utan av någon outgrundlig anledning verkar de följa med överallt och detta enerverande surrande kan ta knäcken även på den starkaste person.

Nu är jag erkänd djurvän, och det ska mycket till innan jag gör något. Men den som kom på att "man inte ska göra en fluga förnär" visste inte riktigt vad han pratade om! Jag ser det så här, att eftersom det slutade med att just det här exemplaret föll offer för flugsmällan, så blev det åtminstone 500 flugor mindre, eftersom det är det antal ägg en sådan där liten sötnos kan producera...


12 kommentarer:

 1. Haha ja vilket bra inlägg över en helt vanlig liten husfluga (du skrev då BRA!) hahaha jag fick mig ett gott skratt här jag sitter i min ensamhet! TACK för det! och ha en riktig bra dag dock utan husflugor i maten... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vad kul att du tyckte det! Hoppas du får fortsätta ha flugfri mat - det är bättre så!

   Radera
 2. Underbart inlägg Marina! Sitter här och skrattar efter att ha läst det! TACK!
  Kramar från Kim

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jätteroligt att du tyckte om det!

   Radera
 3. Ha, ha!! Även jag sitter och småskrattar här på min kammare! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det konstigt att någon som är så liten och enbart irriterande faktiskt kan roa lite också!

   Radera
 4. Man behöver väl inte vara vän med alla djur, flugor och myggor som huserar inomhus eller i ens mat (eller i örat när man ska sova) får väl ta konsekvenserna av sitt beteende. Eller ... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Trampar man omkring i någons mat, och dessutom letar sig in i örat, då får man faktiskt stå sitt kast...

   Radera
 5. Haha.. inte ofta en sån lite rackare får så mycket uppmärksamhet. Kul inlägg! Jag läste fel först och trodde det stod Musica Domestica och trodde jag skulle få läsa om något klassiskt musikstycke eller nåt - det här var roligare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mer seriösa inlägget med inslag av klassisk musik kommer vid ett senare tillfälle...

   Radera
 6. Dina kommentarer kommer inte med på min blogg och jag förstår inte varför....de kommer till mailadressen men syns inte under kommentarerna på bloggen....jag har inga filter.
  Kan du kolla om du gör på olika sätt när du skriver för ibland kommer de med och ibland inte. Kommentarer är så kul så dom vill man ju att alla läsare ska få ta del av...
  Skulle väl skriva något om fluginlägget...du kan ju t o m få en liten fluga att växa till det bättre när du skriver om den!

  SvaraRadera
 7. Hahahaha..visst är jag också en djurvän,men en fluga som irriterar mig...nä...dom får sitt straff.
  Blogger har ett nytt utseende??
  Kunde dom inte komma på något bättre...en fluga på datorn??? Man kan ju tro att den är riktig ;)
  Kram!

  SvaraRadera