måndag 3 september 2012

Ordverifieringens baksida

Ordverifiering är något som finns för att man ska bevisa att man är en person och inte en maskin som lägger in ett verktyg eller skriver något hos någon i datavärlden. Det är säkert jättebra och troligen nödvändigt på alla sätt och vis, men varför kan det inte vara enkelt!?

Alla som någon gång har råkat ut för det, vet att det handlar inte om existerande ord som man faktiskt  kan förstå och skriva, utan att det är helt obegriplig rappakalja som inte ens går att uttala utan att vricka tungan. Inte nog med att man inte kan läsa ut orden, man kan inte läsa bokstäverna heller, av den anledningen att de trängs med varandra och intar former som liknar allt annat än bokstäver. Ofta behöver man göra om det så många gånger, att man till slut inser sin begränsning, att man aldrig kommer att lyckas gissa rätt på alla bokstäver, och helt sonika ger upp.

Det är ett hyfsat vanligt fenomen i bloggvärlden, och inte nog med det, nu har ytterligare ett problem dykt upp i min lilla bloggvärld. Nu kan jag inte ens kommentera hos en del, även om jag lyckas gisssa rätt på alla bokstäver, nej då dyker det upp ytterligare hinder att forcera på vägen till en färdig kommentar, då ska jag plötsligt ändra "id"! Ibland fungerar det och ibland inte, lite av ett lotteri skulle man kunna påstå.

Bara så att ni vet det, ni som har ordverifiering och som jag brukar "prata med", att jag plötsligt blir tyst, kan bero på att det helt enkelt inte fungerar varje gång, och efter ett antal försök blir jag alltid så less på det hela så jag ger upp...

19 kommentarer:

 1. Bra då att jag inte har ordverifiering.

  SvaraRadera
 2. Så bra, det är inte bara jag som tycker att det ibland är fullständigt omöjligt att se vad det skall vara för bokstäver. Och så prövar man igen, lika svårt....då ger man upp, även om man kanske har klämt ur sig en alldeles lysande kommentar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det, och man orkar aldrig skriva om , utan det blir ev ett nytt försök med en betydligt kortare kommentar.

   Radera
 3. Ett himla otyg det där! Händer att jag skriver en lång kommentar för att sedan ge upp när jag efter tre försök inte fått iväg den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om jag orkar försöka tre gånger innan jag ger upp...

   Radera
 4. Tack för att du tog upp det igen. Trodde jag var ensam om att inte kunna tyda bokstäverna... Brukar ge det 2 försök sen går jag vidare. Även om jag nu varit dålig på att kommentera det senaste halvåret.... ;o))

  Och när vi nu är inne på kommentarer så måste jag nämna att jag tycker om den där "pop-upp" kommentarrutan. Med mitt långsamma internet hinner jag med att läsa mer och eventuellt kommentera när såna finns. För oftast är ju en kommentar en spontan handling ;o))

  Önskar dej en trevlig höst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "pop-upp kommentarrutan", vad är det??

   Radera
  2. En sådan som jag har. Man väljer bland några alternativ under inställningar, kommentarer.

   Radera
 5. Visst är det svårt ibland att se vad det står. Din senaste kommentar blev kanske drabbad av detta för den syns inte på bloggen men jag fick den på mailen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så var det, men då fick du ju den i alla fall!

   Radera
 6. Jag avskyr ordverifieringen och klarar mig så bra på min blogg utan den. Jag klickar ju bara bort spammail som förstås kommer - men förstår inte varför jag skulle behöva den oläsliga ordverifieringen? Hoppsan förresten, jag har den väl inte, en bloggkompis hade plötsligt fått den funktionen utan att hon visste det och utan att hon beställt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis kollat, och det har du inte!

   Radera
 7. Jag blir galen på ordverifiering! Man skriver en lång kommentar och sen när man ska skriva i ordeverifireringen så går det inte att få till det!

  SvaraRadera
 8. Jag gick genast in på min blogg och kollade och det visade sig att jag hade ordverifiering på mina kommentarer. Det var något jag inte hade en aning om. (Verkligen slarvigt av mig att inte kolla bättre, jag gillar heller inte ordverifiering) Har tagit bort det nu. Hoppas det fungerar, säg annars till.

  SvaraRadera
 9. Va bra, för det var faktiskt när jag försökte skriva hos dig som det körde ihop sig totalt!

  SvaraRadera
 10. Jag ska kolla upp mina kommentarsfalt ocksa for jag har ocksa problem nar jag ska kommentera hos andra. Trodde mer att det berodde pa att jag ar halvblind men ibland far jag bara inte till orden och da trottnar jag ocksa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi lider lite av halbblindhet de flesta av oss när vi ska försöka tyda de där bokstäverna!

   Radera