onsdag 12 september 2012

Vad gör de på banken efter tre?

Ja, inte räknar de pengar i alla fall, för det finns väl inga att räkna längre, eller?

Med risk för att bli stämplad som gammalmodig eller bakåtsträvare, eller något annat ord för någon som klamar sig fast med näbbar och klor i dinosarievärlden, så måste jag få säga att hela den här historien med att bankerna inte ska ha hand om pengar verkar alldeles jätteknäpp.

Nej, vill du ha hjälp med något som har att göra med pengar som du faktiskt kan se, alltså inte de som bara existerar som siffror på ett papper, då ska du inte gå till banken, nej, då ska du går till Nöjesbutiken!

I många andra länder finns det bevakning och det finns vakter, och kanske till och med galler kring de som har hand om pengarna, men här ska vi inte ens lämna in dem på en bank, utan det ska vi göra i den affären som har öppet till elva på kvällen där vi samtidigt kan hyra en film, eller köpa lite godis och dricka innan vi går på sena bion.

Här kan vi även betala våra räkningar, men något säger mig att det kan kännas lite konstigt för någon som inte har internet, vilket kan innebära någon som faktiskt har uppnått en rätt hög ålder, att inte gå till banken, utan vända sig till någon som till kunderna innan hyrt ut en film och sålt cigaretter och snus för att sedan ta sig an bunten med räkningar...

Undrar just vad man kallar den som har hand om pengarna när man spelar Monopol numer, för inte kan det vara bank...nej nu är det väl frågan om vem som vill vara nöjesbutik...

13 kommentarer:

 1. Jag minns att min pappa brukade sjunga "Vad i he***te har de för sig på banken efter tre?" när jag var liten. Jag trodde att det var han som hittat på den men nu börjar jag ju undra.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är dumt att ta dig ur den tron, men originalet finns på youtube med "Hasse-å-Tage-gänget".

   Radera
 2. Ha, ha... De räknar pengarna!

  SvaraRadera
 3. Vad gör de på banken före tre?

  SvaraRadera
 4. Bästa kommentaren här ovan Steve!

  Håller med om inlägget annars. Tycker också det är märkligt att bankerna inte ska ha pengahantering. Det är lite som att mataffärerna inte har mat.
  Dessutom är jag lite skeptisk till ställen där hanteringen ändå sker. De där kioskerna/videobutikerna som man ska nyttja tycker jag ofta verkar vara de ställena man är som mest skeptisk mot. Mörka, trånga ställen där ordning verkar vara ett okänt begrepp. Är personalen kunnig? Kommer mina pengar fram eller konfiskeras de av personen bakom kassan. Det är ungefär desamma ställen som där man kan förtidsrösta när det är val. Även där är jag skeptisk.
  Alltså - jag hade tänkt att komma med min kortaste kommentar någonsin och bara säga att jag håller med. Det blev visst längre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch då, det handlar ju bara om sådana där små bagateller som våra pengar och vilket parti som ska bestämma...;)

   Radera
 5. Eller spelar Monopol så de får behålla känslan av gamla tiders banker.

  SvaraRadera
 6. Hmmm...nästa generation vet väl inte ens vad bank är...eller var ;)
  Kram!

  SvaraRadera