torsdag 18 oktober 2012

GATS - Good@Swedish

Nu ni, nu kan jag titulera mig chef och företagsledare...eller nåt...

För om man, som jag, har haft arbeten där inte så många kommer på idén att befordra en, så får man göra något åt det själv. Ingen har någonsin fått den briljanta idén att erbjuda mig en chefspost, så min enda chans att få bli chef, låg liksom i att starta något eget, så det har jag gjort, och nu är jag alltså chef!

Skämt åsido, om jag ska vara ärlig (det händer ibland, faktiskt!), så har jag aldrig haft någon större längtan efter att bli chef, men att få bestämma över sig själv kan ju aldrig vara fel, så nu ska det provas på!

Jag har nu startat ett eget litet företag här i Singapore, GATS, där jag ska bedriva undervisning i svenska. Jo, det är ju så, att hur många gånger jag än försöker byta inriktning på min sysselsättning, hamnar jag i alla fall på något vis i undervisningens klor, så det är väl där jag ska vara...

Hur underligt det än må låta, så finns det  nämligen ett behov bland invånare i Singapore att lära sig svenska och då är det ju en himla tur att någon vill lära dem det!

Jag har nu haft mina första grupper - jättekul och jag förstår nu att även jag kommer att lära mig massor av mina elever med mycket skiftande bakgrunder!

Nu behöver ni inte på något sätt vara oroliga över att jag ska ta ut mig efter att ha vant mig vid att leva ett "Hollywoodfruliv", nej då, det ska ju vara någon vits med att vara chef också, så jag har bestämt att jag ska liksom göra om veckan lite, så jag ska arbeta två dagar och vara ledig fem...och det känns rätt ok, tycker jag!
18 kommentarer:

 1. En klok chef tar strategiska beslut. Din nyskapande indelning av veckan var ett sådant.
  Min chefserfarenhet har lärt mig mycket, t ex att den viktigaste chefspositionen är att vara chef över sig själv. Är du det blir du en bra chef, men därmed inte alltid uppskattad. MEN, en bra chef.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med indelningen av veckan tror jag att jag ska försöka införa på större basis ;)

   Radera
 2. Det låter kul och toppen att få jobba på egna villkor.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Kul namn du hittat pa...lycka till chefen!
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket - jag ska försöka förvalta chefsrollen väl!!

   Radera
 4. Men oj va kul, grattis som eneg företagare OCH egen chef!!
  Låter som om du trivs med ditt val c",)
  Här går xå tankarna till o starta nåt, kan hända jag blir arbetslös nästa höst...så då?

  ha en fin vecka där du är, Klem Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du kommer på något bra som du skulle trivas!

   Radera
 5. Kul idé att undervisa i svenska:) Vilka är det som kommer till undervisningen? Mest unga studenter eller... ?
  Det är ju dessutom perfekt att exportera vår unika svenska studiecirkel i undervisningen, säger jag som folkbildarkramare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en väldig blandning såväl i ålder som nationaliteter. Flera med svenska partners, någon som studerat i Sverige och vill upprätthålla språket, någon som planerar att åka till Sverige och studera/arbeta, barn med en svensk förälder, någon som arbetar åt ett svenskt företag... Det ska som sagt bli jättespännande, och jag är rätt övertygad om att jag kommer att få lära mig minst lika mycket som mina elever!

   Radera
 6. Grattis till ditt företag! Det låter ju som en jättebra idé - och att jobba två dagar i veckan är något jag själv skulle kunna tänka mig för att komma ifrån hemmafrulivet här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag får säga det själv, så är nog det där med veckoindelningen det mest geniala med alltihop ;) Skämt åsido, här är det mängder av de svenska medföljande fruarna som har startat egna små rörelser, men så är det väldigt enkelt att göra det här i Singapore. Alltså har man inget att förlora på att prova, och det är ju kanonbra!

   Radera
 7. Grattis och lycka till! Det blir säkert en mycket intressant utmaning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror också det kommer att bli väldigt intressant!

   Radera
 8. Vad skoj! Lycka till och se till att chefen sköter sig och inte beordrar övertid. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi hoppas - annars får jag leta efter en bättre chef!

   Radera