fredag 26 oktober 2012

Hari Raja Haji - igen!

Så var det dags igen att fira "den där Hari Raja"! Jag tycker inte det är någon stund sedan det gjordes, men bevisligen är det ett år sedan. Visst, Hari Raja Pausa firades för bara några månader sedan, men Hari Raja Haji, det firar vi idag!

Firar och firar, förresten, vi firar väl inte på något mer sätt än att vi är lediga, men det är ju inte illa det. Fast om jag nu ska hitta någon nackdel med att ha infört tvådagarsvecka, som jag gjort, så är det väl att det inte blir samma känsla med "långhelg"...

Pausa firar muslimerna som avslut av ramadan, och Haji firas för att markera slutet av pilgrimsfärden till Mekka. Det var ju även ett år sedan jag fick lära mig den hårda vägen att det inte är någon bra idé att ge sig ut och resa samtidigt som muslimerna styr till Mekka...om någon skulle var aintresserad av att veta hur det gick till, och som inte redan läst om det, så finns den här, berättelsen om min resa till flygplatsen i Krabi för lite drygt ett år sedan.

Idag tänkte jag gör det lite allmänt enkelt för mig (bara för att jag kan!) och skicka iväg intresserade med ännu en länk, här kan nämligen den som vill läsa förra årets inlägg om hur och varför vi firar Hari Raja Haji. Några bilder från detta firande har jag inte i min samling, men blommor kan man ju alltid fira med...


10 kommentarer:

 1. Ja, så var det helgdag igen!!! Pust! Jag är lite trött på alla helgdagar... Idag ska vi inte bege oss till vårt favo område Bangsar, för där slaktas det djur utanför mosken... Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår om det stället undviks vid visssa tillfällen...

   Radera
 2. Och jag..jag firar för att det är fredag :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En alldeles ypperlig anledning!

   Radera
 3. Melvin tackar så hemskt mycket för presenten. Dock tror han att tröjan är ett garage till sina bilar. :) Han pekar noga på alla små detaljer på tröjan och frågar vad det är. :) Hoppas allt är bra med er! Kramar till er från oss alla 3!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den tröjan passar alldeles jättebra som garage!!

   Radera
 4. Vilken makalös färg på trädet, otroligt vackert. Ha en bra helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha en bra helg själv - och frys inte fast!

   Radera
 5. Här stundar allhelgonahelgen. Det blir mera stilla firande det.

  Något annat, mina nya inlägg på min blogg visas visst inte (igen) hos mina vänners blogglistor.Jag kan bara meddela att jag bloggar för fullt fast det inte visas automatiskt hos dig. Jobbar på att lösa det hela men den här gången är det svårt.

  SvaraRadera