fredag 19 oktober 2012

Beware of suspicious-looking persons!

Att åka tunnelbana innebär alltid en massa olika uppmaningar oavsett var i värden man befinner sig (i alla fall i de delar där jag har transporterat mig med hjälp av detta fordon), och jag vågar nog drista mig till att påstå, att "Mind the gap" är det mest kända och oftast använda uttrycket.

Singapore är inget undantag, även här uppmanas vi att se upp för glappet, även om det är ett litet tillägg, bara för säkerhetsskull så är det lite preciserat till "mind the platform gap, bara så att vi ska vara säkra på vilket gap vi ska se upp för.

I landet där inget lämnas åt slumpen, finns det naturligtvis fortlöpande information, strömmande ut ut högtalarna i tunnelbanevagnarna, om det mesta hela tiden. Det finns till och med ett helt wikipedia-uppslag med alla announcements som görs om någon skulle få för sig att studera dem närmare!

Ett av de mer spännande utropen som görs, är dock:
 If you see any suspicious-looking person or article, please inform our staff or press the emergency communication button locatet at the side of the train doors 
Jaha, då återstår bara funderingen, hur ser en "suspicious-looking person" ut? Jag kan ju inte låta bli att fundera på när det är ok att trycka på knappen och hävda att jag har sett en sådan person. Lite spännnande skulle det ju vara att prova...eller kanske inte...

Jamen, tror man på fullt allvar att en person som får för sig att släppa en bomb i tunnelbanan låter skägg och hår växa, tar med sig en prickig ryggsäck innehållande sladdar som sticker ut och klär sig i orange och gröna kläder och verkligen ser till att synas??? Och framför allt att denne suspicious-looking one inte använder sin iPhone under tågresan...

Lite kul skulle det vara att veta om det någonsin har hänt att någon tryckt på knappen...


13 kommentarer:

 1. Underbart, fint och kul inlägg som vanligt ifrån dig! Vi har ju inte hörts på ett tag, hoppas det inte är "slut" får då skulle jag bli ledsen!
  Skumma individer på tunnelbanan, åker ganska sällan här i Stockholm, men när jag gör det vill jag lova att vagnarna är fulla av suspekta individer, de flesta faktiskt!
  Ibland tittar jag i fönstret i tunnlarna och då ser jag spegelbilden av en kille som man borde "anmäla" direkt, tror att han är bloggare!

  Hm..skämt och sido. två gånger sista tiden har folk känt igen mig ifrån min blogg och frågat om jag är Oumberlige Peter.
  Mitt svar är alltid, jag är Oumberlige Peter bara om du vill det...och det vill de ju förstås!
  På bokmässan nu i Göteborg blev jag igenkänd både på gott och ont, har skrivit alldeles för många gånger hur trista bibliotekarier är!
  Fast inte alla måste jag tillägga, den yngre bibiotekariegenerationen är underbara, vilda partybrudar flera av dem, fast lite fega är de när de kontaktar mig, skriver bara mail, inga kommentarer! Hm...undra vad det kan bero på? (ler)
  Nu ska jag läsa ikapp i din alltid trevliga blogg, ha en fin helg!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det inte "är slut" - hur skulle det se ut!? Jag finns att kvar, även om jag inte alltid lämnar så tydliga spår efter mig!

   Radera
 2. Håller med föregående talare: Suspekta personer finns det gott om på Stockholms tunnelbana men det är ju aldrig den man tror att det är, det har man ju fattat efter alla deckare som man har plöjt.....
  Den tunisier som rånade mannen i tunnelbanan och lät honom ligga kvar på spåret skall vi bara inte tala om.

  Watch out for the goodlooking and the well dressed.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är så man ska göra, larma om man ser någon som ser alldeles "för vanlig ut"...får väl ta en tur och se hur många sådana jag kan hitta...;)

   Radera
 3. Du kan väl fråga flickan i disken på bilden. Hon kanske vet, fast å andra sidan, det kanske är bäst att inte veta svaret. :)

  SvaraRadera
 4. Hahaha..jag tycker att du ska prova att trycka på knappen ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Eftersom det gäller både "person or article" så finns väl alltid nåt misstänkt i omgivningen som rättfärdigar en knapptryckning.

  SvaraRadera
 6. Haha! När vi åkte tunnebana i USA i vintras gick det en krokig stor svart kvinna rakt igenom alla vagnar sjungande högt och tydligt och med en burk i handen för att få pengar. Kanske inte så misstänkt, men väldigt udda!

  Om en vecka åker en nära väninna till mig till Singapore för att ha lite semester med sin familj! Jag har skickat din blogglänk så hon ska få lite känsla inför resan. Det finns ju alltid så mycket spännande att läsa här!

  SvaraRadera
 7. Hoppas hon får en bra resa och en trevlig upplevelse av Singapore!!

  SvaraRadera
 8. Sv. Du får väl komma hit och fika ;)
  Kram!

  SvaraRadera