onsdag 31 oktober 2012

Gardens by the bay

Så har det ploppat upp ytterligare ett tillskott till det Gröna Singapore, som en del i planen att  utveckla Singapore från "the Green City" till "a city in a garden".


I det här fallet handlar det omytterligare en typ av botanisk trädgård. Den täcker en yta av 101 hektar vid vattnet bakom Marina Bay Sands.Här finns tre olika trädgårdar, två jätteväxthus och ca 250 000 olika typer av växter.


Troligen är det väl ändå "superträden" som kommer att bli landmärket för den här parken! Träden mäter 25-50 meter och är består av betongstammar vägandes hundratals ton, samt någon slags stålrörskonstruktion till grenar och trädkrona.


Mellan de här träden finns en canopywalk, som är en hängbro 22 meter upp i luften. Att det är en hängbro, går liksom inte att ta miste på, eftersom den faktiskt gungar när folk går på den, lite småläskigt, men fantastiskt vacker utsikt mot Marina bay och över resten av parken. Det kan vara ett rätt smart sätt att få en liten överblick över parken, vad som finns, och var det finns.För att ta sig upp får man åka en hiss upp i trädstammen, och det är svårt att missa den, eftersom det står en guide och pekar in i hissen och talar om att det är den vägen...frågan är vart hon hade trott att vi skulle ta vägen annars, då vi stirrade rakt in i hissen när den kom...

Naturligtvis finns det, i vanlig singaporiansk anda, en skylt som upplyser om vad man inte får göra på bron, för det är ju lite så här, att det som inte uttalat är förbjudet, det är tillåtet! Visserligen stod det ingenstans att man inte får campa här, så det kanske kan vara värt att prova...


Här finns även en trollsländesjö där man kan läsa allt man behöver veta om trollsländans liv och leverna och framför allt, så blir man upplyst om att man lugnt kan stå kvar och studera dessa flygande varelser, eftersom de inte attakerar människor! Så många trollsländor såg vi inte till, med istället lyckades vi hitta en annan flygande varelse av lite större natur.Vid ditfärden upplyste taxichauffören oss om hur dumma vi var som åkte dit på dagen, då är det ju bara fruktansvärt varmt och svettigt, och lite rätt kan han nog ha haft i det. Nu var vi bara där för att "kolla av" lite och var inte där länge alls, så det kommer att bli fler gånger, så mer info och bilder kommer säkert att dyka upp, dels ifrån jätteväxthusen, och naturligtvis kommer det att bli kvällsbilder med alla ljus som tänds i superträden efter mörkrets inbrott.
8 kommentarer:

 1. Kan inte låta bli att fängslas och imponeras av Singapore. Idérikedom och entreprenörsanda verkar sakna gränser där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, att vara stadsarkitekt i Singapore måste vara ett alldeles fantastiskt arbete!

   Radera
 2. Lite UFO varning på de nya träden,men det måste varit häftigt att gå där mellan dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig, det hela känns lite "utomjordiskt".

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Ett bra inlägg, det ger mig lite mer information inför mitt korta men intensiva besök i Singapore. Kanske kan ta mig tid att besöka detta ställe; tycker du att det är värt ett besök? Får återkomma med en rapport i min blogg om hur det gick.

  SvaraRadera