fredag 30 augusti 2013

Har ni sett herr Kantarell, bor i enebacken...?

Jag måste säga att jag har inte sett mycket av honom i år. Förra året hade jag vid det här laget plockat massor av den gula läckerheten, men i år känns det som om han behagar stanna inne och låta bli att komma ut och lysa med sin stora gula hatt över nejden.


Ja, jag vet att ibland måste man välja - fin och torr sommar utan så mycket färska smörstekta kantareller, eller en våt "pissommar" med nystekta kantareller till alla rätter man kan tänka sig.

Vilket jag föredrar? Helst skulle jag vilja ha "och", det vill säga en sommar med kanonväder dagtid och regn på nätterna, kunde inte det gå för sig? Varför kan man inte få allt?

Jag har hittat svamp även i år, men inte många och de växer inte där jag vill att de ska vara, de har rymt ifrån de hem jag brukar hitta dem i och jag har inte riktigt haft tiden att leta sådär ordentligt i år. Om det blir lite regn nu så kanske det hinner komma uppytterligare någon liten guling under de två veckor som är kvar innan jag lämnar de värmländska skogarna för den här gången, och gör det inte det, så får jag väl helt enkelt vänta till nästa sommar...


Hur som helst, med eller utan upphittade läckerheter så är en skogspromenad verkligen manna för själen. Suset i träden och fåglarnas sång. Att se solens strålar söka sig genom trädgrenarna är verkligen som att stiga in på skogens egen scen, och där kan man vara alldeles själv och njuta av tillvaron.


12 kommentarer:

 1. Äääälskar kantareller! Men själv hittar jag dem tyvärr bara i grönsaksdisken eller på torget ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ju vara så, att de är lättare att hitta i skogarna här än mitt i Stockhholm ;) (Även om det inte verkar vara sådär jättelätt just för tillfället...)

   Radera
 2. Kantareller går att köpa på ICA ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Så kan man göra...men det är inte rätt"...;)

   Radera
 3. Håller med dig. Det har varit en klen kantarellsäsong hittills. Jag hoppas att D och Nelson snart kommer hem med korgen full efter sina skogspromenader.
  Nån våt "pissommar" vill jag inte ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att hålla tummarna för att ni ska få en lång och fin svamphöst!

   Radera
 4. Svar
  1. En smak som verkligen förgyller hästen!

   Radera
  2. ...eller närmare bestämt hösten...!

   Radera
 5. Svamp är ingen maträtt, det är en sjukdom, men fina bilder blev det! (ler)
  Ha en fin vecka!
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sjukdom som, rätt kryddad, smakar riktigt bra ;)

   Radera
 6. HÄRLIGA höstbilder:) hoppas du haft en lång skön sommar.

  Kolla in min nya post...retrorätt i Krokslätt:)

  Ha en fin vecka

  LOVE Maria at inredningsvis.se - en blogg om inredning

  SvaraRadera