lördag 8 mars 2014

Chinese GardenHär finns det, litenheten och folkmängden till trots, en hel del grönytor. Allt ifrån den jättelika nationalparken till små "vanliga parker". En av de mest utnyttjade är säkert Botanic Garden, där det alltid är massor av människor, motionerandes, flanerandes, picknickandes eller sysslandes med något annat.


En av de kanske inte lika välkända och flitigt utnyttjade är Chinese Garden. En betydligt mindre park, men absolut värd ett litet besök. parken öppnades 1975 och designades av en Taiwanes som gjorde den i "klassisk nordkinesisk stil", med allt vad det nu innebär i form av byggnader och trädgårdar.


Här finns flera broar, allt ifrån yttepyttesmå till de riktigt stora med många vackra valv varav en leder vidare till the Japanese garden, om man skulle vilja fortsätta utforska de asiatiska trädgårdarna vill säga.


Pagodor finns det naturligtvis. För er som råkar vara ovetande om vad en pagoda är och skulle vilja ta lite ramminne till just den detaljen så kan jag berätta att det är ett slags åttkantiga torn som ofta byggs i anknytning till Buddhistiska tempel. men de kan även finnas utan tempelnärhet eftersom de här byggnaderna anses vara ett lyckobringande element i kinesisk tro.


Här finns dels tvillingpagodorna, och även en ensam hög pagoda där man kan roa sig med att förena nytta med nöje. Det vill säga ta trapporna upp till högsta våningen för att beundra utsikten där uppifrån.

En bonsaiträdgård finns också med massor av bonsaiträd. Såväl stora som små och alla lika välansade.Samtliga 12 djuren i den kinesiska kalendern finns att beskåda och man kan även läsa sig till alla de olika djurens egenskaper. Och det är väl bara att konstatera att det nog stämmer rätt bra...Som sagt, det är en mysig liten park att spendera några timmar i, men man får passa sig så att man inte blir person nummer 451 som kliver upp på bron som leder till parken! Men man kan ju inte låta bli att fundera över hur de har kollat detta...8 kommentarer:

 1. Som jag så ofta upprepat. Det som finns, det finns i Singapore.

  SvaraRadera
 2. Vackra bilder!
  Bra boktips också i förra inlägget! Blir nyfiken på den författaren nu!
  Titta gärna in till mig om du är tesugen hihi, ger nämligen bort te i bloggen idag.
  Häls. fr Skoottland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tesugen - javisst! gjorde genast något åt den saken :)

   Radera
 3. Verkligen! Du levererar alltdid fina guldkorn från Singapore. Det är ju en stor skillnade att få sådana tips = sightseeingturer från en som bor där och som inte ser staden med turistögon.
  Åså uppskattar jag att allt är tvåspråkigt. Perfekt!
  Å bilden på spiraltrappan är toppen också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns det mesta på fyra språk faktiskt; engelska, jinesiska, tamil och Malaysiska, det är bara att välja vilket man tycker blir bäst :)

   Radera
 4. Så fin park. Det verkar som det alltid finns en tanke bakom skapandet av både hus och parker på "din" sida av världen. Det skulle vi nog behöva här med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger mycket eftertanke i allt som anläggs här, speciellt med tanke på väderstreck och placeringar enligt feng shui - en hel vetenskap skulle jag vilja påstå...

   Radera