fredag 28 mars 2014

Fredagsförmiddag med golf

Här sitter jag och ska summera dagen medan ni där hemma i Svedala precis dragit er ur sängen eller anlänt arbetet och börjar längta efter fredagsfikat. (Nu kan det ju vara så, att när ni läser det här har ni återvänt hem efter en arbetsdag och istället väntar på fredagsmyset, men oavsett så tänker i alla fall jag summera min fredagsförmiddag nu.

Här har det varit en fredag i golfens tecken. Kul men ack så svettigt! Med en luftfuktighet på runt 80% och 30 graders värme innebär det att innan man ens kommit ut på banan så rinner svetten efter ryggen och det uppenabarar sig sådana där härliga mörka fläckar någonstans i höjd med nedre delen av behån. (Att det gärna blir svettansamlingar där, kan ju bero på att de där som fyller behån är mer långa än små och toppiga...)

Så trots att man kör "latmansstilen" och åker bil, så ser man ut som om man avverkat minst ett maratonlopp. Jag kan väl få säga till mitt försvar, att jag skulle gärna gå trots värmen, men det är helt enkelt så att man får inte gå, utan måste ta bilen. Fast ok, det är lite kul det med, det påminner lite om att köra radiobil och det gör man ju inte så ofta numer.


Det finns ju fler skillander om man jämför att spela golf här med att roa sig på samma sätt i Sverige. Här  kör du bilen till "bag drop", och där dyker det genast upp någon som glatt lyfter bagen ur bagaget medan du parkerar bilen. Sedan på något underligt vis hamnar golfbagen där den ska vara, bak på golfbilen och det är bara att tuta och köra. Likadant när du kommmer tillbaka, "någon" fixar allt då med så man behöver inte lyfta ett finger själv. (Mer då än själva spelet, för det får jag ju fortfarande fixa för egen maskin)

Eftersom jag har en känsla av att de flesta av er (troligen samtliga!) inte bryr sig speciellt mycket om hur själva golfen gick, så det struntar jag helt enkelt i att rapportera om.

Däremot kan jag ju berätta något som jag säkert har nämnt vid ett flertal tillfällen tidigare, att en golfklubb här inte bara en golfklubb. Här finns tennisbanor, swimmingpool, spelautomater, biografer, och allt annat man kan tycka är nödvändigt att ha på en golfklubb. Så skulle man tröttna på golfen kan man ju alltid roa sig med något annat käckt! (Under förutsättning då att man är medlem naturligtvis, så jag får snällt hålla mig till klubba och boll...)

Under en runda brukar jag roa mig rätt bra med att fota alla djur som dyker upp, men idag var det inte så många. Bortsett från de fåglar vi såg som inte ville sitta så still så de kunde bli plåtade, så var det "bara" två stora ödlor, men de befann sig båda i vatten innan jag ens hann tänka kamera, så idag blir det bara några bilder från banan. Och ja, byggnaderna på den sista bilden är färdigbyggda, och ja det bor folk där!


14 kommentarer:

 1. Kan väl säga som så: jag vågar vägra spela golf och du har precis beskrivit varför;-)
  Men jag absolut älskar husen. Där skulle jag vilja bo, riktigt fräcka!

  PS. Som allmänt idrottsintresserad och tävlingsmänniska så undrar åtminstone jag hur golfspelet gick;-) Å hur "handikappad" är du? DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågade också vägra golf för ett antal år sedan. När jag förstod att jag skulle bli den enda i vår familj som gjorde det så föll jag för trycket och "gick till berget eller moses, eller hur det nu var" och började - och blev fast! Däremot är det mer en social grej än en tävling för mig. jag har alltid sagt att den dagen jag inet har kul på banan ska jag sluta. Vad det gäller gårdagens golfspel, så hade vi kul! Mitt största handikapp är kanske att jag inte spelar på mitt handikapp ;) (21)

   Radera
 2. Kerstin Skog28 mars 2014 16:55

  Lite avis blir man, men här har vi just avnjutit fredagsfika med tårta. På söndag blir det en sväng på Bryngan, med långkalsonger och tre lager tröjor. Vilket föredrar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det där med tre lager tröjor låter sådär måttligt kul! Det kanske inte är så dumt att svettas ändå ;) Ha en riktigt bra golftur på söndag och hälsa alla jag känner!

   Radera
 3. Vilken tur att jag inte bor i ett sådant "orakt" hus och vilken tur att jag inte har någon BH. :) Snart kommer du säkert att inte behöva spela för egen maskin. Någon kommer att komma in och berätta hur du spelat, när du själv läppjar på en svalkande drink. Intressant att de samlat så skilda aktiviteter under samma "tak". Jag hade startat med en tennismatch, sedan ett dopp och en sevärd film. Helgkram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också att det är tur att du inte har någon bh ;)

   Radera
 4. Golf har faktiskt aldrig intresserat mig men jag vet att många älskar att dra ut på golfbanan.
  Svettigt låter det som. Känns som Hawaii.
  De "oraka" husen är onekligen intressanta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket speciella hus!

   Radera
 5. Mycket intressant att se och uppleva från en golfbana. Jag tror säkert att du är bra på golf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Bra" är att ta i, men jag tycker det är himla kul!

   Radera
 6. Ha en riktigt härlig helg! :-)

  SvaraRadera
 7. Det där med att fika måste vara Sveriges nationalsport. Man hinner inte in genom dörren hos folk förrän frågan om man vill ha kaffe kommer - underbart!!
  Gillar de där snedvridna husen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är "fika" ett svenskt fenomen. Jag har undervisat några singaporianskor som har svenska pojkvänner, och just orded "fika" tror jag är något av det första de lärt sina flickvänner.

   Radera