fredag 7 mars 2014

Fördelarna med en kollaps

"Fördelarna med en kollaps" av Jonathan Tropper handlar precis som andra böcker av samme författare, om en huvudperson som på något vis misslyckats med sitt liv. Och i just den här boken möter vi nog en av de mest misslyckade personerna. Den handlar om Silver, en medelålders frånskild före detta trummis som lever ihop med andra misslyckade frånskilda män som tillsammans sitter och ältar sina misslyckade liv. Då plötsligt dottern en dag tar kontakt ändras något i Silvers liv, det i kombination med ett akut sjukdomstillstånd. Att dessutom ex-hustruns blivande make är den som ska rädda livet på Silver gör inte det hela mindre komplicerat.

Jag har läst andra böcker av Tropper och fullkomligen älskade boken "Sju jävligt långa dagar" och det kan ha varit så att jag hade väldigt höga förväntningar på den här boken. Tyvärr kan jag inte säga att den levde upp till de förväntningarna. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var, men jag blev inte alls lika förtjust i den här. Kanske var det för mycket misslyckanden för att ens vara ironiskt kul, kanske berodde det på att jag aldrig kom någon av karaktärerna in på livet, jag vet inte, men något var det.

En helt ok bok, men som sagt, ingen bok jag kommer att föra upp på någon lista över de bästa böckerna jag har läst.

6 kommentarer:

 1. Då ska jag välja den andre boken istället. Tack för det tipset.

  SvaraRadera
 2. Men det är alltid bra med boktips. Även om dom inte ligger på topp.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Och alla har ju inte samma smak.

   Radera
 3. Alltid roligt med bokrecensioner, man lär sig alltid nå't. Å den här författaren hade jag aldrig hört talas om. Oooops.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag sa, så tyckte jag mycket om hans "sju jävligt långa dagar" men den här kom inte upp i samma klass tyvärr. Däremot kan jag tänka mig att testa någon av hans tidigare böcker.

   Radera