onsdag 26 mars 2014

Mord, Missiler och Mycket annat

Det spelar nog ingen större roll var i  världen man befinner sig när det handlar om tidningsrubriker. Det där med vad som är viktigt eller ej. Ibland kan jag bli lite mörkrädd när jag börjar fundera över vad det är vi egentligen bryr oss om, och vad det är som säljer.

Dagens Straits Times (dagstidning i Singapore) är inget undantag. På nätet kan man få "Breaking News" med en rubrik och några rader om vad det gäller och dagens fyra första breaking news klockan 8.00 i Singapore var följande:

"Singaporian found dead in Brisbane hotel room"
"North Korea fires mid-range ballistic missiles into sea, Says South Korea"
"Search for MH370 resumes off Australia after weather improves"
"Gwyneth Paltrow, Chris Martin splits up"

Här kan jag känna att vad har Gwyneth och Chris här att göra över huvudtaget (jag vet inte ens vilka de är!), är det verkligen en nyhet värd att sätta in tillsammans med de övriga? Men som sagt, den säljer säkert den också, och någonstans måste det ju finnas människor som förfasar sig minst lika mycket över deras havererade äktenskap som över Nordkoreas missiler...

Om vi nu ska fortsätta på den inslagna vägen artister, så kan jag berätta att det uppenbarligen inte är någon nackdel att bli till åren kommen i den branschen. Här har nämligen Rolling Stones stått för de dyraste konsertbiljetterna någonsin! I mitten av mars kunde de lyssnas på till biljettpriser som låg mellan
1250 - 3500 sek. Visst är det fantastiskt att några som inte direkt kan kallas ungdomsidoler kan uppträda för de priserna, och tydligt är att det finns de som tycker de är värda de pengarna för ett par timmars beskådande.

Fast å andra sidan såg jag tio i topp när det gäller dyraste konsertbiljetterna i Singapore och här platsade även ett par andra som funnits med ett tag i form av Eric Clapton och Eagles.

Annars när det gäller dyra biljetter så är det dyraste som prånglats ut här när G-Dragon (som jag inte heller vet vem det är, men det är tydligen någon sydkoreansk sångare och stor idol) höll konsert i Singapore och 20 personer fick träffa honom före konserten "privat" för att ta foton, för vilket de betalade 5000 kronor per styck!

En liten fråga som jag kan tycka är lite spännande i sammanhanget är hur många av de ungdomsidoler som finns idag kommer fortfarande att stå på en scen och dra fulla hus om 50 år?

8 kommentarer:

 1. Det var ett välmixat inlägg du bjuder på idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir tankarna lite mixade...

   Radera
 2. Visst hör Gwyneth ihop med världsnyheterna ;o) Att hon ska separera hör ihop med den verklighet folk lever. Det är något man kan "ta på", det ligger närmare ens egen värld än att plan trillar ner eller att missiler fälls. Man behöver inte tänka på sitt eget elände... :o) Om man vet vem hon är, vill säga.....

  Det finns för många ungdomsidoler nu för tiden så jag tror inte att så många orkar och kan hänga med i 50 år..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det nog dags att jag tar reda på vem denna Gwyneth är...;)

   Radera
 3. Jag "gillar" prioriteringen av nyheterna. Suck!
  Dessutom ser jag att du är lika kunnig som jag vad gäller s k kändisar. Har noll koll och vet inte heller vem skådisarna är. Tror inte att jag orka googla heller om man säger så.
  Fast The Stones, Clapton Eagles känner jag igen. Gillar alla tre.
  Å du har nog rätt - dagens unga sångare/grupper lär nog inte ge konserter om 50 år. Kvaliteten på musik idag är betydligt sämre än då tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många namn är det om man läser löpsedlarna och av dessa namn är det inte många bekantingar alls, och jag säger lite som du, "vem orkar bry sig"? Inte jag i alla fall, de får gifta sig och skilja sig bäst de vill, däremot känns det som om vi borde bry oss mer om de nordkoreanska missilerna...

   Radera
 4. Det är egentligen rent bedrövligt att folk bryr sig om vad så kallade "kändisar" gör.
  Det säger nog en hel del om den värld vi lever i.
  Tror att det finns färre musikidoler nuförtiden som kommer att stå sig som till exempel Rolling Stones. Det var en annan tid när de och Beatles slog igenom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, ibland kan nyhetsprioriteringen göra mig mörkrädd!

   Radera