måndag 31 mars 2014

Changi Beach Park

Singapore är som bekant en ö. En ö är som bekant omgiven av vatten och det borde i rimlighetens namn resutlera i ett antal stränder. Så är också fallet när det gäller Singapore. Här finns massor av stränder. Tyvärr är det väl ingen av dem som lockar sådär väldigt mycket till bad, men de är fina som rekreationsområden, och vatten är ju alltid vatten...


Att stränderna inte direkt inbjuder till bad har dels att göra med att här finns en av världens största hamnar och ni kan tänka er själva anhopningen av fartyg som hela tiden trafikerar vattnen, dels närheten till flygplatsen där ca 150 000 människor ska lyfta eller landa varje dag med hjälp av flygplan som drar sitt strå till stacken då det gäller "inte så badvänligt vatten".

Hur som helst, bad eller inte, så är stränderna en härlig oas, bort ifrån stadens enorma puls. Här kan man få lugn och ro, sitta på en bänk och filosofera eller ta en lång och härlig promenad utefter strandkanten.


"East Coast Park" är nog den som är mest känd och som de flesta tänker på om man säger strand här i Singapore. Den är jättefin och härlig. Den är också den strandpark där det är mest människor. Vill man hitta ett lugnare alternativ så är "Changi Beach park" ett ypperligt val.


Det är en strandremsa på ca 3.5 km där man kan få lugn och ro och bara vara, vilket kan vara väldigt skönt ibland. På helgerna söker sig många av lokalbefolkningen hit för att bada (jo då, många gör det), fiska, ha pickninck eller bara sitta på skuggan under en palm.Att campa är inte tillåtet, men att slå upp ett tält över dagen är helt ok.


Det finns också stora grillplatser där det kan dukas upp för hela familjen och söndagsmiddagen kan intas i det fria.


Trots att det inte lockar mig till bad, så är det ett härligt ställe att ta sig till. Att sitta och titta på vatten är alltid rogivande, oavsett om det handlar om vatten som kluckar mot klippor, skummande vågor som slår in med ett brusande eller en sandstrand där tidvattnet tyst drar sig ut, så är vatten alltid vatten...


18 kommentarer:

 1. Håller med dig om att vatten har en härligt rogivande effekt. Oftast i a f, vatten kan ju oxå vara våldsamt och skrämmande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara våldsamt, precis som alla naturens krafter, men det är fortfarande fascinerande.

   Radera
 2. Vatten kan vara lika rogivande som en eld kan vara.
  Så skönt att man kan njuta av stränderna fastän vattnet är otjänligt som badvatten av förståeliga skäl. Fina bilder.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stränder kan man alltid njuta av - badvatten eller ej.

   Radera
 3. Saknar East Coast Park, sa underbart det var att promenera dar! Badade gjorde vi I borjan men sen blev det allt mindre av den vara. Men att bara flanera och sedan ata pa nagon narliggande hawker ar alltid trevligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju en av alla fördelar här, man behöver aldrig vara orolig över att behöva förbli hungrig.

   Radera
 4. Det är något visst med vatten! Det har en dragningskraft på mig, även om det inte alltid är vackert. Så har jag också alltid bott vid vatten - Nordre och Göta älv, närhet till havet på västkusten och nu vid Klarälven/Vänern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Närhet till vatten är viktig, även om det inte handlar om hav utan insjöar eller älvar...

   Radera
 5. Är ingen direkt bada-i-havet-människa. Så stranden och strandpromenaden är dom klippt och skurit för mig. Älskar att titta på människor sittandes på en bänk. Japp här skulle jag stortrivas:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättemysigt att titta på människor runt omkring, fast jag använder ju väldigt gärna vattnet till att bada i också, även om det inte gäller precis här.

   Radera
 6. Vatten är vatten - håller helt med dig. Och vatten har en väldigt rogivande effekt. En anledning lär tydligen vara de negativa joner som finns kring vatten (sjöar, bäckar, floder osv).
  Ser underbart ut även om det inte blir direkt något badande.
  Hann aldrig kommentera på ditt förra inlägg. Har aldrig smakat den frukten och visste inte ens om den. Undras just om vi har den också här i nordligaste Kalifornien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Negativa joner, jaha ja så det skulle vara anledningen, spännande...

   Radera
 7. Visst är vatten avkopplande och man fyller lungorna med nya krafter. Skönt att komma ifrån storstan ibland.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att komma ifrån allt hallå mitt i stan är en nödvändighet då och då.

   Radera
 8. Beach park var ju ett passande namn. :-)
  Visst är vatten rogivande? Jag ÄLSKAR havet!!! :-D
  sv:
  Både fredagen och helgen blev riktigt bra, tack.
  Ja, det får du ta och göra. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Havet är underbart, stort, mäktigt och alldeles...underbart...

   Radera
 9. Det är något speciellt med vatten!

  SvaraRadera