torsdag 15 maj 2014

"One size fits all"...

Som ni säkert har fått klart för er vid det här laget så består Singapore till stor del av shoppingcenter, det ena större och glassigare än det andra, och de flesta stora nog att gå vilse i. Nu är det faktiskt så att det finns andra möjligheter till shopping också, varav marknader av olika de slag är ett alternativ.


I ett av mina tidiga inlägg från Singapore beskrev jag marknaden dit jag nyligen gjorde ett litet besök för att inhandla "lite smått och gott", nämligen Bugis Street. Länken går till mitt gamla inlägg om någon vill veta lite mer och det mesta stämmer som jag skrev då, det enda är att det inte alls handlar om butiker på två plan, utan det är tre plan och i nuläget är det över 600 små butiker och stånd som samsas under detta tak.

Som ni kan förstå av det, så är det inte bara i de stora shoppingcentren man kan gå vilse... Hur som helst, det händer att jag hamnar här då och då. Alltid hittar man något som det visar sig att man plötligt är i akut behov av.

Just nu var jag lite på jakt efter ett par billiga tunna "pösbyxor" och hittade också sådana som såg ut att hänga där i väntan på att inhandlas av just mig. Problemet var bara att de endast fanns i en storlek och när jag gjort klart för tjejen i butiken att jag var lite tveksam till att de skulle passa tittade hon på mig och försäkrade med trösterik röst att det var absolut inga problem "många gravida kvinnor brukar köpa de byxorna"... Ridå!

Lite funderar jag fortfarande på hur hon tänkte där... Det blev i alla fall inga byxor inköpta...

14 kommentarer:

 1. Nu föredrar jag sådana marknader före gallerior om jag ska vara ärlig.
  Sedan asgarvade jag ät tjejens kommentar. Ooooops, men åt andra sidan måste du ju se väldigt ung ut om hon trodde att du var gravid. Nej, ingen tröst, jag föstår;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi två som föredrar den shoppingvarianten! I ärlighetens namn får jag väl erkänna att hon trodde nog (förhoppningsvis!) inte att jag var gravid, hon hade nog bara lite otur när hon tänkte...;)

   Radera
 2. Ja, hur tänkte hon. Jag såg i en annan blogg att du tycker att pösbyxor är fantastiskt härliga att gå omkring i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är dom - jättesköna!

   Radera
 3. Tror att hon menade väl men att det blev fel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt övertygad om att det var så, men lite dråpligt blev det ju.

   Radera
 4. Hmm...hon far nog se över sina säljargument lite grann!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blev ju liksom lite fel, även om hon tänkte rätt...

   Radera
 5. Ibland kommer en del mindre genomtänkta kommentarer från affärsfolk. Vid ett tillfälle i Sverige var min mamma och jag och kollade kläder i en butik och en av tjejerna i butiken sade något om min "mormor", dvs min mamma. Min mamma uppskattade det inte kan jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ibland kan det bli väldigt fel...

   Radera
 6. Oj då, så det kan bli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just i det här fallet tror jag inte att hon egentligen menade att jag såg gravid ut, det var bara lite kul att det hon tänkt sig som tröst blev så himla fel!

   Radera
 7. Ibland kommer orden osorterade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, och händer oss alla gör det!

   Radera