måndag 11 maj 2015

Skämskuddemässiga TV-program

Igår fastnade jag framför Tv:n vid två sådana där tillfällen när jag efteråt funderade på varför då?? När jag tryckte på on-knappen hamnade jag i Hollywood hos några "Svenska Hollywoodfruar" och det resulterade i att jag blev kvar en stund och bara gapade. Det kan inte vara möjligt, eller? Mitt hopp efter att ha stått ut i en kvart tillsammans med dessa damer är att "måtte det finnas ett manus", "måtte någon tala om för dem vad de ska säga", för så blåsta kan väl ingen vara på riktigt eller? Hur som helst så kändes det plötsligt som mina planer på att spela in "svenska Singaporefruar" ska nog läggas på is ett tag, jag inser att jag inte är tillräckligt blond för en sådan tv-serie...

Nästa program som visade sig vara av i stort sett samma karaktär, var när jag bänkade mig i soffan för att se partiledardebatten. Nu hade jag verkligen tänkt ta igen lite av missad svensk politik när jag fick chansen. Det gick väl sådär... Jag stod inte ut så länge där heller. Även här gick det mesta ut på att kasta skit på andra och tala om vad alla andra gör för fel. Jag lovar att jag försökte engagera mig och lyssna, men det gick inte så länge det heller.

Det hela slutade med en kväll framför "Mästarnas mästare", vilket är ett program där man inte behöver reta upp sig sådär väldigt på någon, utan ett "lagom snällt svenskt program". Ett tänkbart alternativ i kväll kan faktiskt vara att ta fram en bok istället...

14 kommentarer:

 1. Ja visst är det tråkigt att man ser på program bara för att se hur korkade vissa är. Värsta socialporr. Och tänk att det finns människor här på jorden som har sådana värderingar på riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det nu är så det stämmer det lilla jag hörde av deltagarna i detta program så är det absolut skrämmande!

   Radera
 2. Där var det inget svårt val när Singaporefruarna fortfarande bara är i sin linda. :) Tacka vet jag MM. Pajkastning är inget för mig och det andra ... det skulle vara för att sitta och le med ett snett leende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med du - tacka vet jag ett hederligt svenskt lagomprogram a la Mästarnas mästare.

   Radera
 3. Kan väl säga som så - att läsa en bok eller skriva ett blogginlägg är betydligt mera givande och engagerande än att titta på svensk tv. Det är nog tur att du har något som hollywoodfruarna inte är utrustade med - en IQ. Förstår inte hur sådan sörja kan vara så himla poppis i stugorna. Man undrar ju...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I och för sig så bidrog jag ju till att höja tittarsiffrorna en stund igår, men man kan ju hoppas att de inte är sådär väldans skyhöga.

   Radera
 4. Partiledardebatten = Svenska Hollywoodfruar. Det var en synnerligen intressant jämförelse. Tyvärr oxå sann i vissa delar.
  Som allätare av idrott så har jag alltid nåt att ta till. I kväll har vi t ex Tre kronor igen Detta även om jag fortfarande har svårt för ishockey-VM i maj månad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste nog säga att av det jag såg igår så är det där likhetstecknet inte så långt från sanningen! Jag gör som du i kväll - bänkar mig framför teven. Till och med en match mot Frankrike måste vara bättre än såväl Hollywoodfruar som gårdagens partiledardebatt!

   Radera
 5. Har bara sett ett par avsnitt av Hollywoodfruarna och tog mig för pannan och insåg att min verklighet i Kalifornien (dock långt från Hollywood) är så avlägsen som man bara kan tänka sig.
  Tillgjorda kvinnor som inte lever i den verklighet de allra flesta amerikaner befinner sig i.
  Partiledardebatten skulle jag inte ens vilja titta på. Alltför mycket pajkastning och fula "påhopp".
  Ser att du hamnat mitt i den vackra, svenska våren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar på fullt allvar att alla i Amerika inte har det så?? ;)

   Radera
 6. Tack och lov för böcker - här börjar det bli trångt i hyllorna ... mycket tv:s fel ;)

  SvaraRadera
 7. Det är lite synd att de ska ta så stor plats de där böckerna, här är det dags att börja rensa och det gör lite ont...

  SvaraRadera
 8. Tur man har tillgång till BBC. Det där med debattprogram är ett sorgligt kapitel i svensk TV. Det räcker med att se danska debatter för att se stor skillnad. Programledarfokus med tillhörande kackel är för stort i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. så kan det säkert vara, det känns väl inte som om det är så väldigt många svenska debattprogram över huvudtaget.

   Radera