torsdag 10 september 2015

Kontrasternas land (och lite mer hazeinformation)Jag har sagt det tidigare, och jag säger det igen, Singapore är ett kontrasternas land. Det gäller såväl områden där man hittar allt från ett färgsprakande kaos till kända shoppinggator med perfekt designade märkesbutiker. Det är så underbart att mitt bland alla flashiga höga hus, som sträcker sig högt upp mot himlen, även kunna hitta gamla byggnader. Låt oss bara hoppas att det får förbli så, så att ingen kommer på att alla låga gamla hus ska rivas för att ge plats till fler höga byggnader.
För er som läste gårdagens inlägg om den haze som just nu ligger över Singapore och vill veta lite mer om det hela handlar om finns en bra artikel här. Och visst är det, precis som PB påpekade i sin kommentar, medvetet anlagda bränder där man bland annat bränner ner regnskog för att kunna plantera annat. Ett jätteproblem som inte är helt enkelt att komma till rätta med, inte minst därför att det även handlar om stora företag som ligger bakom...

8 kommentarer:

 1. Jag blir alltid ledsen när jag läser om medvetet anlagda bränder i regnskogar. Jordens lungor som förstörts så mycket.
  Alla städer mår bra av att ha en blandning av byggnader och stilar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att hoppas att de flesta har börjat inse att man ska spara och blanda gammalt och nytt.

   Radera
 2. Risken är väl stor att de gamla låga husen liksom regnskogen får ge vika för ekonomiska intressen. På olika sätt slår det sedan tillbaka när vi på detta sätt rubbar balansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är det ju så. Marken de låga husen står på blir ju värd sådana oerhörda summor eftersom man kan klämma in så många fler personer om man bygger på höjden.

   Radera
 3. Visst är det charmigt med de här kontrasterna! Hoppas verkligen att de små husen får vara kvar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi håller alla tummar och tår vi har för att de ska få vara kvar!

   Radera
 4. Kul att se! Gamla fönsterluckor och skyskrapor i underbar blandning!

  SvaraRadera