måndag 21 september 2015

Tillbaka igen!

Jodå, jag kom fram som jag skulle och har varit tillbaka i nästan en vecka vid det här laget, och jag har fortfarande fullt sjå med att försöka upplysa knoppen om att det inte är dags att gå upp klockan fyra på morgonen! Ok, jag vet, ett typiskt i-landsproblem, och jag antar att jag får ta den smällen!  mig Har jag nu tänkt att både ha och äta kakan får jag väl skylla mig själv.


Jag har i alla fall njutit i fulla drag av den friska luften och inser hur underskattat det egentligen är att aldrig behöva fundera på om man kan dra djupa andetag när man befinner sig utomhus. Nu kan det ju vara tur att jag inte gått omkring och tagit alltför många djupa andetag där ute, för med tanke på den ansenliga mängd vatten som fallit från skyn den senaste veckan så kunde det ha medfört viss drunkningsrisk.

Vattenmängden har medfört att vi blivit med tillfällig oönskad pool vid sommarstugan och eftersom denna pool blockerar ingången till utrymmet under huset ser jag med blandade känslor fram emot att vattnet sjunker undan så det går att öppna dörren för att se hur det ser ut på insidan. Det är ju bara att inse att det där med vädret rår vi ju inte på, så det är inte så mycket att göra åt i nuläget. Nu är ju även det här ett av alla i-landsproblem vi kan brottas med, med tanke på hur världen ser ut idag kanske jag ska vara glad att jag i alla fall har en husgrund, även om den innehåller vatten... Då är det betydligt trevligare att titta på vattnet åt andra hållet, det som liksom ska finnas där!


Nåja, vatten kan ju även vara bra för tillväxten av vissa organismer i naturen, och efter en helt underbar skogspromenad i det vackra septembervädret som hade vänligheten att titta fram några dagar, insåg jag att de där gulingarna även finns i modell XL.


Men visst är kan septemberdagar vara helt underbara. och att sådana dagar ha möjlighet att ta med  svampkorgen och ta sig ut i skogen och njuta av luft och dofter, det är verkligen livskvalitet!

12 kommentarer:

 1. Det är inte bara stan som är full av vatten, som Robban sjunger. I era trakter kom det alltför mycket av den fuktiga varan har jag förstått. Inte trevligt alls oavsett bokstav framför. Det är betydligt trevligare att se vattnet i en sjö, damm och havet. Septemberdagar kan vara magiska. Vi hade en sådan helg härnere. Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu är verkligen stan full av vatten...!!

   Radera
 2. Ja Värmland fick ju ännu större vattenmängder än vi. Hoppas att inte hela källaren står under vatten, inte roligt i så fall.

  Åsså älskar jag dina lila stövlar. Riktigt läckra:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade hoppats att kunna kolla källaren idag, men nu ser det ut att regna hela dagen idag också, så vi får väl se...

   Radera
 3. Nu trivs svampen, har tom plockat korgen full av stadsnära Karl-Johan. Gott att ha i risotton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karl-Johan har jag inte hittat några alls i år, men det kanske fortfarande finns möjlighet till detta då.

   Radera
 4. Gulingarna och stöveln blev en läcker kombination.
  Jag såg idag ett inslag på CNN som handlade om bostadsbyggande i Singapore. Kände igen en del idéer från din blogg. Där byggs ju det mesta på höjden så översvämningsrisken är väl minimal för flertalet boende.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt fascinerande med Singapore och översvämningar, för trots alla tropiska skyfall som kommer med jämna mellanrum då man vadar i vatten till fotknölarna, så försvinner det lika fort som det kommer. Även det systemet fungerar med andra ord felfritt i detta "land of no errors" ;)

   Radera
 5. Tänk om man kunde omfördela vattentillgången litet grand. Det vore bra. :)
  Ja, det finns i-landsproblem och litet större problem.
  Tycker de där gula svamparna ser mycket läckra ut. Har trattisarna kommit ännu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, trattisarna har kommit och de är på stark frammarsch!

   Radera