fredag 11 november 2016

Konsten att höra hjärtslag

Jan-Philipp Sendkers bok ”Konsten att höra hjärtslag” är en bok som sålts i oerhört många exemplar världen runt och som av vissa beskrivs som ”en vacker kärlekssaga som erövrat världen”.

Det är precis vad det är, en vacker kärlekssaga. En berättelse om en väldigt speciell kärlek mellan två individer som övervinner allt.

I USA finns familjefadern Tin Win som lever ett vanligt liv fram till dess att dottern Julia tar sin examen, då försvinner han ur familjens liv och alla spår upphör i Bangkok. Några år senare hittar dottern ett gammalt kärleksbrev som hennes pappa skrivit till en kvinna i Burma och hon bestämmer sig för att leta reda på kvinnan och på så sätt kanske få veta något om vad som hände med Tin Win.

Julia reser till Burma och får där uppleva en helt annan värld än den hon är van vid. Här träffar hon mannen som berättar en vacker kärlekssaga om en blind pojke och en flicka med missbildade fötter som älskade varandra mer än något annat.

Det här är onekligen en vacker berättelse. En berättelse som är så långsam så man kan känna tidsandan i Burma. Det är absolut ingen bok man ska läsa om man vill ha en spännande bladvändare, men som en vacker kontrast är det absolut en bok värd att läsa, även om den kanske blev väl omständlig i vissa beskrivningar för min smak.


2 kommentarer:

  1. Nja, inte riktigt min "cup of tea" som du säkert förstår;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt, det är nog ingen bok som du skulle sluka efter vad jag har förstått ;)

      Radera