lördag 15 april 2017

Bröllopsdag på Maldiverna

Att det är många som åker till Maldiverna på sin smekmånad eller för att fira bröllopsdagar är inte så svårt att förstå eftersom det verkligen är ett litet paradis där man inte kan göra så mycket annat än att bara vara och njuta av tillvaron. Om man dessutom ser alla olika resebolag som specialiserat sig just på den sortens resor så förstår man ändå mer hur många det måste vara som gör just det. Vill man däremot gifta sig på platsen i fråga är Maldiverna inget bra alternativ för icke-muslimer eftersom man måste vara muslim för att få gifta sig där, men om det inte är intressant att konvertera så kan man ha en "löftescermoni" där för att sedan ha den juridiska tillställningen på hemmaplan.


Vi har aldrig varit speciellt bra på att fira våra bröllopsdagar trots att vi har haft några på oss men det har liksom aldrig blivit av. Men nu bestämde vi oss, att har det aldrig hänt tidigare så gör vi det nu, och då lät just Madiverna som ett väldigt trevligt alternativ och det beslutet ångrade vi inte alls.


Det finns många, mer eller mindre lockande, aktiviteter för firande par (Det finns ju alltid något att fira, även om man inte just gift sig eller har varit gifta i en himla massa år!). Bland annat så kan man för en icke oansenlig summa hyra en plattform i vattnet för en dag. precis utanför stranden ligger den och där får man då sina måltider och drinkar serverade. Nu kan jag inte påstå att denna aktivitet lockade speciellt mycket, så vi hoppade faktiskt över det. Det verkade för övrigt inte locka speciellt många andra heller, så den var rätt öde hela tiden, fullt förståeligt om ni frågar mig...


Om man hellre skulle vilja det så kan man boka ett privat strandbord till middagen för att sitta där bakom draperierna och kuckilura samtidigt som man intar mat och dryck. Inte heller detta gjorde vi.


Däremot så blev vi härligt överraskade av vänner som sett till att vi fick bubbeldryck placerad i rummet på den aktuella dagen - så mysigt!


På kvällen fick vi även en specialtårta (det kan eventuellt vara så att det serveras ett antal sådana varje kväll, men jag kan ju få leva i tron att den var specialgjord just för oss) serverad till vårt bord. Nu var det i och för sig vackrare än den var god, men ändå...Och när vi kom till rummet senare hade personalen gjort den där fantastiska kreationen av blomblad och löv på sängen - så vackert! Nästan så man inte hade hjärta att förstöra det och krypa ner, men det känds lite fånigt att sova på golvet, så det blev nedplockat (fotografierna finns ju i alla fall kvar). Och ja, det var faktiskt rätt antal år skrivet, så många år sedan är det som vi sa ja till varandra. Och med tanke på det var det väl dags att fira på riktigt, för det kan ju vara så att om ytterligare 30 år kanske vi får välja ett närmare resmål att fira på.


"30 years and counting..."
26 kommentarer:

 1. Ser väldigt fint och trevligt ut där ni bodde.
  Ibland får man lyxa till sig litet. :)
  Grattis i efterskott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Och ja, det kändes verkligen lyxigt.

   Radera
 2. Stort grattis på bröllopsdagen, i efterskott! Vilket fint firande! Vi är oxå dåliga på att fira bröllopsdagar, men i år firar vi 10 år tillsammans så lite kanske vi ska fira (även om det inte blir Maldiverna). Hälsningar från Tallinn och Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, den här gången tog vi igen för alla andra år då vi inte firat!

   Radera
 3. Grattis!!! Eftersom jag bara känner dig genom bloggen är det sista kortet extra kul. Nu vet jag ju hur ni ser ut ( i alla fall när ni står vid en strandkant) :) Ni är så fina så. Grattis ännu en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror att det faktiskt är det första (och det kan vara det sista!) fotot på bloggen där jag är med...fast är det 30-årig bröllopsdag så är det ;)

   Radera
 4. Stort GRATTIS i efterskott. Ni ligger tre år före oss. I fortsättningen tycker jag ni ska fira varje år. Om trettio år blir det säkert någon trevlig planet i universum.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! ja, med tanke på hur trevligt det var att fira, kanske vi ska fortsätta med den traditionen ;)

   Radera
 5. Stort grattis på bröllopsdagen som ni verkligen firade i stil om man säger så:-) Sängdekorationen var fantastiskt läcker. Tur att den får "leva vidare" som dokumenterad bild på bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo, det känns verkligen som om det blev "firat med stil" ;) Undrar hur lång tid det tar att göra i ordning den där dekorationen, för den var verkligen helt fantastisk.

   Radera
 6. Stort grattis till 30 års äktenskap!! Vi ligger några år efter er, har varit gifta i 24 år i sommar. Men vi har varit tillsammans i 31 år. Hujedamej vad åren går.
  Så vackert de gjorde på ert rum. Och vilket vackert kvällsljus i andra bilden. Kan tänka mig att ni trivdes där.
  Ha en bra fortsättning på påskhelgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! När man börjar tänka så där funderar man värj´kligen på vart åren tog vägen. Jag törs inte ens tänka på hur länge vi varit tillsammans ;)

   Radera
 7. Stort, varmt och hjärtligt grattis till er 30 åriga brölloppsdag och jag tycker verkligen att ni valt en bra plats att fira den på. Och inte behöver man så mycket aktiviteter denna dag. Lät alldeles lagom som ni valde att fira den. Verkligen vacker dekoration i sängarna och kan tänka mig att det kändes synd att förstöra den. Men å andra sidan verkade inte golvet så lockande utan mer hårt.
  Vi vigdes på Fidji i arkipelagen där, på en strand i solnedgången och vigseln utfördes av borgmästaren som kom ut med ett sjöflygplan från huvudstaden Suva. Vigseln är även giltig i Sverige, något vi visste. (Hade alla nödvändiga papper med.)
  Förstår att det var en njutbar vecka på Maldiverna och det på alla sätt.
  Ett jättefint foto på er! Verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Så härligt att gifta sig på en strand på Fiji, det låter helt fantastiskt! Och om man tänker på att vi tog "tvåminuters-varianten" på rådhuset kanske det var ändå mer dags att göra något häftigt av 30-årsfirandet ;)

   Radera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Christine! Det var inte meningen att radera din kommentar utan jag klumpade till det och klickade fel - sorry!! Jag uppskattar din kommentar och ditt grattis!!!

   Radera
 9. Grattis i efterskott.
  Vilken härlig bröllopsdag och en fin bild på er båda.

  SvaraRadera
 10. Jag för gratulera till er bröllopsdag!!
  Vi har även varit dåliga på att fira vår bröllopsdag. Kanske nästa år när vi har varit tillsammans i 30 år och gifta i 22 år. Tiden bara springer iväg. Jag skulle nog kunna tänka mig att åka då till Maldiverna eller tillbaka till Barbados där vi spenderade vår smekmånad// Vilka fina bilder:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skulle tro att även Barbados kan vara ett bra val!

   Radera
 11. Grattis till 30 år och ett härligt firande! Där kan vi snacka om minnesvärd upplevelse.
  Vi är duktiga att fira våra högtidsdagar, men tyvärr upphörde min förmåga att resa på dagen en månad efter att vi gift oss. Maldiverna och liknande drömresmål får därför stå tillbaka för Getingstorp för vår del.
  Som tur är så har jag bloggkompisar att följa när jag vill se mig omkring i världen. Tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Och jag är helt övertygad om att Getingstorp är ett fantastiskt ställe att fira på!

   Radera
 12. Stort grattis till er båda! Så tjusiga ni är, som vilka ungdomar som helst. OM trettio år far ni säkert till Maldiverna igen...Kloka människor som gjorde er egen bröllopsresa så som ni ville!
  Lycka till de följande trettio åren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Malidverna igen om 30 år...tja, varför inte...;)

   Radera