fredag 14 april 2017

Prästens lilla flicka

Susanne Casserfelts debutbok "Prästens lilla flicka" är en deckare som utspelar sig till största delen i Östersund, och som sig bör i i Modos hemmastad så spelar hockeyn stor roll för handlingen. Den kände hockeytränaren, Kjell-Åke "Tåget" Wallbäcks 16-åriga dotter Josefin försvinner samtidigt som man hittar en kropp i ett saltmagasin. O-vik cup i ishockey ska precis gå av stapeln och då den kände tränaren tidigare varit utsatt för hot är frågan om händelserna har något samband.

"Tåget" visar sig ha många okända, mindre smickrande, sidor som uppdagas mer och mer ju längre utredningen kring Josefins försvinnande pågår. Även "Tågets" syster, den kända och mycket speciella konstnärinnan "Zeta" hamnar mitt i utredningen och blir tvungen att återvända till sin hemstad för första gången på väldigt många år. En hemkomst som sätter många känslor i svall.

Här finns även den förbigångna och orättvist ratade ishockeyspelande unga kille som ruvar på hämnd. Det är den unga polisaspiranten Kaisas första utredning och det visar sig att det kanske inte är så enkelt att komma in som ung, icke färdigutbildad, tjej och vara med i polisarbetet.

En spännande och mycket bra debutbok! Handlingen förs framåt hela tiden och "dödstunderna" är lätträknade. Jag lyssnade på boken med den fantastiska Katarina Ewerlöf som uppläsare, vilket kanske kan ha påverkat mitt omdöme, men att boken är en bra deckare råder det inga som helst tvivel om.

4 kommentarer:

 1. Läste boken "på riktigt" och håller helt med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev faktiskt riktigt sugen även på nästa bok i samma serie.

   Radera
 2. Tack för detta! Hade inte hört talas om boken tidigare.
  Då kanske jag ska välja att lyssna på den. Alltid bra vid resor. Och Katarina Ewerlöf gillar jag som uppläsare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är verkligen bra. Jag har kommit på att jag ofta väljer bok att lyssna på efter uppläsare.

   Radera