söndag 5 augusti 2012

Nya bekantskaper

Jag förmodar att det är många med mig, som kommer ihåg friidrotts-VM i Paris 2003. Det var ju nämligen då svenska folket fick en ny favoritgren, nämligen sjukamp.

Tidigare var det nog få av oss som brydde sig om den inledande friidrottstävlingen med det suspekta namnet sjukamp, det var ju så svårt att hålla ordning på alla resultat och vem som gjorde vad och varför, men sedan minsann, då visste vi precis och det visade sig faktiskt vara riktigt spännande. Var det något vi inte ville missa i kommande tävlingar, så var det just sjukampen.

Lite känns det som om historien upprepar sig, hur många brydde sig om thrialton innan igår? Nu vet troligen den största delen av svenska befolkningen vad det innebär, och definitivt vem Lisa Nordin är! (åtminstone de som har sett en nyhetssändning eller öppnat en tidning efter loppet igår!) Denna Lisa som lyckades få pulsen att stiga märkbart på så många framför tv:n under de sista sekunderna innan målgång.

Målgången ja, den är väl en historia för sig, tänk er själva, efter att ha simmat 1500 meter och cyklat ca fyra mil på ungefär två timmar, springa en mil på runt 30 minuter och spurta i mål! På något vis så känns det som om det är lite för arbetsamt för mig...(i alla fall det där med spurten...!)

Ikväll är det så dags för det som i mångas mun kallas os-tävlingarnas höjdpunkt, en höjdpunkt som bara varar i 10 sekunder, vilket för mig är en rätt kort höjdpunkt, men visst, det ska bli spännande att se vem som tar hem guldet på 100 meter. Ska det bli någon av herrarna Bolt, Gay eller Powell som uppenbarligen mer eller mindre ska ha joggat sig genom försöken (försök det om ni kan - jogga 100 meter på 10 sek!!) eller kommer det någon annan och kniper detta åtråvärda guld...

2 kommentarer:

  1. Oj, vad insatt du är.. Jag hinner inte med OS sändningarna, men på nätet kan man alltid plocka upp händelser man vill få till sig. Hoppas du får din del av sporten som är fin att se på. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag försöker väl se en del under dessa OS-dagar.

      Radera