tisdag 14 augusti 2012

Himlar och hav

En båttur på Vänern kan aldrig vara fel, speciellt inte om det är fint väder, vindstilla och blå himmel. Det där med himmel och hav är det något magiskt över. Jag skulle vilja påstå, att åtminstone i min lilla värld, så är det något av det mest rogivande som finns. Sedan så tror jag mig inte vara ensam om att tycka så.


Jag skulle tro att vi är en rätt stor grupp som har fotografier där ett ansenligt antal visar vatten av något slag. Det kanske inte är så konstigt i och för sig, med tanke på att 70% av jordens yta är täckt av vatten, men ändå...

Det är något meditativt över att sitta och titta på vatten (kökskranen och duschen undantaget) och lyssna till vågskvalpet. Finns det dessutom sådana där läckra målformationer på himlen också, så är det ytterligare bonus.


Att vara ute och åka båt kan också vara rofyllt på mer än ett sätt (speciellt om det handlar om att åka eka...) Hur som helst, så kanske inte just den här båtutflykten blev så rofylld, utan den blev liksom lite signifikativ för sommaren i stort.  En båttur som mest bestod i att försöka styra båten mot hålen i molnen, men det gick bra det med, för det är ju faktiskt så, att väntar man bara nog länge så kommer solen!

16 kommentarer:

 1. Håller med dig, ,, för magiskt är det! Kram

  SvaraRadera
 2. Sitta där på böljan blå och skvalpa när du kunde starta upp en ny termin på en skola! Bah.

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja, det finns saker som är sämre att syssla med!

   Radera
 4. Fina bilder, kikade bland mina foton och det stämmer: 70% är vatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte kollat mina egna, men det kanske kunde vara kul att göra.

   Radera
 5. Det är verkligen något speciellt med vatten. Har du någon sjö i Singapore eller är det bara havet som gäller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där är det havet som gäller - det får inte plats någon sjö.

   Radera
 6. Kan inte tänka mig att bo någon annanstans än i närheten av havet. Håller med dig, det är rogivande och helande för kropp och själ.

  SvaraRadera
 7. Troligen den bästa terapi som finns.

  SvaraRadera
 8. Vatten är vackert och tjusigt om det befinner sig där det ska göra... :-) Att sitta på stranden och lyssna till vattnets kluckande, titta rakt ut över horisonten det är absolut magiskt!

  SvaraRadera
 9. Förr kunde jag sitta på altanen vid vårt sommarställe med sjötomt, blicka ut över det i kvällssolen glittrande vattnet och tänka "obetalbart, det här lämnar jag aldrig". Men, det gjorde jag och nu saknar jag inte närheten till vatten längre. Troligen mycket beroende på att jag längre inte kan röra mig i vatten. Dock kan jag fortfarande minnas dessa magiska stunder vid "vår sjö" eller på någon ö i den grekiska arkipelagen. Ett ljuvligt balsam för kropp och själ.

  SvaraRadera