tisdag 28 augusti 2012

Och så blev det höst...

Igår slog han till med full kraft, han den där Gubben Höst. Normalt sett så kommer han smygande utan att man märker av honom nämnvärt, utan en dag så bara finns han och ingen märkte när han kom.

I år verkar han ha lagt om taktik. Jag skulle vilja påstå att han anföll med full kraft. Det blev en sådan där box mitt i solar plexus så man bara står och kippar efter andan. Visserligen har han gjort sitt bästa för att inte ge sommaren någon stor chans att visa sig, men det har i alla fall varit varmt även om inte solen lyst med full kraft så många dagar.

Igår morse visade termometern på knappa 10 grader och dagen bjöd på ett strålande höstväder där nordanvinden ven om öronen och solen lyste från en knallblå himmel. Luften var så där underbart klar och hög som den bara kan vara när höstgubben visar sig från sin bästa sida.

Jag erkänner att jag älskar sådana höstdagar, och de är fantastiskt njutbara, men de ska infalla någon gång sådär september oktober och löven ska skifta i gult och rött och man ska krypa in i en stor tröja och bara njuta av allt det vackra höstiga. Inte i augusti innan man har hunnit komma ur sommarkläderna som man desperat håller fast vid in i det sista.

Nej för min del kan han få krypa tillbaka in i någon vrå några veckor till. Fast å andra sidan, så kanske det är att föredra en tidig solig höst framför en sen regnig sommar...


10 kommentarer:

 1. Hur länge ska du vara kvar i Sverige? Eller ska du inte tillbaka till Singapore?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om allt går som planerat, åker jag tillbaka den 18/9, ska ha lite höst först, sen åker jag.

   Radera
 2. Brrr, i morse var här bara +4 så växthuset öppnar jag först vid 10-tiden. Jag väljer att se det som du gör, en skön och solig inledning på hösten i s f en gråkall avslutning på sommaren. Svårare behöver det inte vara att lura sig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir liksom lite lättare så...

   Radera
 3. Jag hade också +4 grader i morse, men skam den som ger sig. Vid klockan 7.30 var det närmare 8 grader så jag cyklade med kortbyxor och extra tröja till jobbet. Det gick bra, men jag var rätt ensam om den klädseln.

  SvaraRadera
 4. Appropå ditt inlägg och den bilden. Jag tog tillfället i akt att ta båtbussen hem från jobbet just igår. Det var perfekt med tanke på den härligt höga höstluften. Riktigt skönt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min plan var att ta båtbussen en sväng igår, men den gick ifrån mig med några minuter, så det bidde inte så...

   Radera
 5. Min favoritårstid är här!!! Nästan... Västkusten klämmer det sista ur sommaren nu, som ett hån mot mig som ingen sommar haft... Bara jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med - hösten är väldigt härlig.

   Radera