fredag 18 januari 2013

Framme!

Jodå, det gick den här gången också! Flygen gick i tid och kom fram som de skulle.

Att åka med Nextjet ifrån Karstad är litegrann som att ta linjebuss någonstans. Planet kom från Örebro, mellanlandade I Karlstad, plockade upp oss båda två(!) som skulle med och fortsatte till Köpenhamn. Det är onekligen en lite speciell känsla att vänta innanför dörrarna tills planet kommer, gå ut två stycken för att kliva på ett plan där dörrarna öppnas när man kommer fram, och kliva in på ett plan där det redan sitter ett antal passagerare som klev på en hållplats tidigare.

Lite kontrast till planet som skulle ta mig från Köpenhamn till Singapore - där var vi några fler som skulle med! Dessutom ett plan som var fyllt till sista stol.

Något som är oerhört spännande, är att studera människor på flygplatser och flygplan (ibland kanske man kan fundera över om det saknas spänning i mitt liv...). Här finns verkligen alla sorter. Jag kan sitta länge och fundera över vilka de är och vart de är på väg. Fast det kan ju vara lite måtta på hur länge det är kul, förstås.

Nu har jag i alla fall bytt is och kyla mot sol och värme och det känns rätt bra, faktiskt! Nu ska jag bara försöka övertala min kropp att det är middag jag ska äta och inte frukost...
13 kommentarer:

 1. Det är en gåva att kunna hitta spänningsmoment även i det till synes enkla.
  Att flyga från Karlstad till Singapore är uppenbarligen tillförlitligare än den kortaste tripp med SJ.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det kul att titta på människor, och då framförallt på flygplatser. Vi flyger oftast via Istanbul och DÄR finns det mycket spännande att titta på. Gör inget om man har ett par timmar där. Tiden går så fort. Välkommen tillbaka till värmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människor kan vara mycket intressanta "studeringsobjekt".

   Radera
 3. Men visst är det himla kul att studera folk på flygplatser. Så många olika typer. Man funderar på vart de ska eller var de har varit, vem ska de möta och varför... Tusen frågor.

  Och visst är flygplatsen i Karlstad trevlig - liten och personlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket liten och personlig!!

   Radera
 4. Puh...nu kan jag alltså andas ut...ni är framme! Obehagligt det här med att vara bloggare, man har ju inte en djäkla aning ibland vem man bloggar med så om ett plan störtar så kommer man vara helt ovetande....skumt...om någon man "känner" varit med på planet!

  Fast det här med olyckor här i Saltsjöbaden där jag nu befinner mig åkte ju här om dagen ett tåg in i ett hus!
  Verkar som städerskan som nattstädade kom åt startspaken, växlarn ifrån spåromrdet stod öppna för att inte frysa så tåget kunde rusa iväg genom vinternatten, stackars tjej, vilken panik!

  Kanske samma panikkänsla som jag fick för ett tag sedan på Finlandsfärgan när en berusad stor Finska i 70 års ålder hade bestämt sig för att jag var en trevlig kille!
  Ha det gott nu och bada inte för mycket.
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 5. Tack, jag ska göra mitt bästa!

  SvaraRadera
 6. I Stockholmstrakten har vi 20 grader kallt idag så det är inte utan att jag längtar till någon varmare plats just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter nästan onödigt kallt!

   Radera
 7. Jag tänker faktiskt då och då på det du skrev hos mig; att du åker hem oavsett åt vilket håll det bär. Så himla sant.

  Hur länge till ska ni vara i Singapore?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vet inte, just nu tar vi ett halvår i taget så får vi se vad det blir...

   Radera
 8. Tågstationer är också ett bra ställe att observera folk på, och utomhusserveringar.

  SvaraRadera