onsdag 30 januari 2013

Nyårspynt!


Här har julgranarna bytts mot apelsinträd och julpyntet bytts ut mot nyårspynt! Istället för julgranar med kulor och glitter så hänger det lyckoknutar och nyårshälsningar överallt.
Affärerna dignar av rött och guld. Vissa ställen är så utsmyckade så man blir trött av att bara se det, och andra ställen har gjort lite mindre av det hela, men något rött finns det i alla fall, om det så bara är ett upphängt skynke av något slag.

Lejonen utanför Takashimaya har fått sina obligatoriska röda rosetter och i alla affärer är julpyntet utbytt mot sådant som ska pryda hemmen fram till det kinesiska nyåret.

Jag har minsann också nyårspyntat, och det med en oerhört vacker(?) guldkatt som poserar på ett gäng med "Hong Baos", röda kuvert som man ska lägga pengar i och ge bort. Men det är nog ingen som tänker lägga några pengar i mina Hong Baos, så katten kan få stå på dem!


Själva nyåret är inte förrän den 10/2, men det är lite som med julen hemma, det verkar vara förberedelserna som är viktiga och startar flera veckor innan. Det ska pyntas, städas, köpas hem mat och förberedas för själva firandet...visst känns det lite bekant på något vis...

12 kommentarer:

 1. Gott Nytt År på dig - hoppas att det blir ett sjusärdeles år....

  SvaraRadera
 2. Härligt att alltid ha nåt att fira.

  SvaraRadera
 3. Nu blev jag helt förvirrad. Du får inte skriva om nyår i slutet av januari utan varningstext, jag klarar inte sådana verklighetsförskjutningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju trösta dig med att det inte var midsommar...

   Radera
 4. Vad trevligt att få fira nyår igen. Det är säkert en upplevelse i den kulturen.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite varmare nyår den här gången!

   Radera
 5. Det blir nog skönt när Drakens vilda år övergår i något kanske mer stillsamt. Eller vad säger man om det kommande året?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det återstår att se när vi ringlar oss in i ormens år...

   Radera
 6. Nyårsfirande gånger två. En gång i Sverige och en gång i Singapore. Det är inte dåligt.

  SvaraRadera