lördag 26 januari 2013

High-teafrosseri på Goodwood Park


High tea är inte dumt alls - det innebär inte, som jag trodde, att man dricker te och äter scones (vilket i sig inte är dumt det heller), utan det innebär att man frossar i alla möjliga slags läckerheter tills den där känslan av sprickfärdighet innfinner sig och man inser att det är en massa godsaker kvar!

Efter att ha gått loss på alla läckerheter på Goodwood Park Hotels high tea kändes det verkligen som om magen putade åt minst fem håll! Och när jag dessutom insåg att jag missat chokladfontänen - en apparat där chokladen flödar och man doppar frukt som blir alldeles chokladtäckt och fantastiskt underbart smarrig - det är ett sådant tillfälle då man inser att det där med låg linning i byxor inte är så dumt alls... För oinvigda kan jag förklara att med låg byxlinning kan den där femhörniga magen bara hänga över kanten sådär käckt och lite extra chokladdränkta jordgubbar gör inget alls!

Goodwood Park Hotel byggdes redan 1900. Från början var det inte hotell, utan det byggdes för tyska expats i Singapore. Emellertid så förde första världskriget med sig viss ovänskap mellan britter och tyskar, och då skickades de flesta tyskar till Australien. Byggnaden fick nya ägare och 1929 blev det ett av Asiens finaste hotell.

Återigen kom det dock ett krig och satte lite käppar i hjulen, och under andra värlsdkriget blev det hemvist för japanska armén. Så småningom blev det återigen ett av Asiens finaste hotell och dessutom Singapores första hotell med swimmingpool.

Det är fortfarande en mycket vacker byggnad, och trots en hel del renovering, finns det lite känsla från det gamla kvar, och som sagt, att ta röda mattan uppför trappan för att där inne gå loss på ett uppdukat high tea med alla godsaker, är en riktig lyxig känsla - jag lovar!


14 kommentarer:

 1. En alltid lika härlig men ångestframkallande upplevelse att proppa i sig mycket mat på kort tid, varför? Because you are worth it......

  SvaraRadera
 2. Mmm underbart!!! High tea ar en fin tradition!!!

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt vacker byggnad.
  High tea, inget för veklingar. Varför vattnas det inte i munnen när jag läser om chokladfontänen?

  SvaraRadera
 4. "Snålvattnet" (som vi säger här på ön) började rinna när jag läste om härligheterna.

  Chokladfontän... Ååhh...

  Och ett riktigt gott tea gjort sådär som jag aldrig lyckas göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chokladfontänen var verkligen en hit!

   Radera
 5. Jag har aldrig ens hört talas om High Tea... Men gott ser det ju ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade inte jag heller inann jag kom hit, men det var en rätt trevlig bekantskap!

   Radera
 6. Onekligen ett rejält high tea frosseri, gott.

  SvaraRadera