söndag 20 januari 2013

Tekniska apparater + underteckad = error

Jag förstår inte varför alla tekniska prylar jag befattar mig med innebos av smådjävlar som gör allt för att det inte ska fungera. Huruvida de där små djävlarna har horn och är gröna eller röda faller utanför min vetskapsram, men himla elaka är de!

Om någon skulle tycka att jag är lite kinkig, så kan jag meddela att jag är fullt medveten om att det är ett i-landsproblem och att det finns de som har det mycket värre, men i mitt liv är det oerhört frustrerande att alla tekniska prylar jag vidrör plötsligt börjar krångla. Troligen sitter de där smådjävlarna och lurpassar på mig, och när jag närmar mig genljuder varningsropen: "Pass på, nu kommer hon, tryck på errorknappen, dra ur nätverkskabeln, eller gör vad som helst, bara det inte fungerar!"

Det räckte med att jag pluggade i datorn vid framkomsten så började det. Internet vill inte veta av mig, datorn tycker att den bara ska låta som om den arbetar och uppföra sig allmänt knäppt...  Gissa om det är frustrerande!!!

Ibland funderar jag på om det blev fel någonstans, det kanske var så att jag skulle ha varit fördd på den tiden då man lyste upp grottan med en öppen eld och knackade in bokstäver på stentavlor, vem vet...

18 kommentarer:

 1. Hellre lite i-landsproblem än grottliv och stentavlor.

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det frustrerande med teknikens under ibland. Jag är lika imponerad av folk som jobbar med datorer som vårdpersonal, barnskötare och lärare. Dom måtte ju ha ett enormt tålamod. Men nu funkar det eller?

  Jag fightas just med att lista ut varför vårt internet är så förskräckligt långsamt. Vi kan inte hämta hem DN och kommer inte in på ett flertal sidor för att det är så långsamt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här - förvånansvärt nog i ett så "högteknologiskt" land, vårt internet är till och från hemskt segt.

   Radera
 3. ....det var nog där i grottan jag ocks´skulle suttit kvar och knackat in bokstäver..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet, vi kunde kanske ha delat en tvårummare där!

   Radera
 4. Puh det låter trist detta... men är det verkligen sådant eller er det bara din uppfattning?
  Grått-liv låter inte som något man önskar sig tillbaka till!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkert vara en kombination, men om det är någon gång det börjar krångla så är det ofelbart jag som varit där!

   Radera
 5. Är du säker på att det skulle gå lättare med stentavlor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland tror jag faktiskt det!

   Radera
 6. :) Ack ja, ack ja - jag råkar ha besökt en grotta idag och jag håller nog med Steve, men fasiken va trist det är när det krånglar...! Ibland hatar man verkligen eländet! Hoppas det funkar som det ska snart, Marina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, nu har det faktiskt fungerat skapligt ett tag (peppar, peppar...)

   Radera
 7. Teknikerna säger - Bara att logga in och ladda ner mm. Sedan när man har gjort det så går det ändå inte och då fråga man dem varför det inte går?

  Då säger de att det är en inställning, det slår aldrig fel. När teknikern själv skall titta på problemet så går det inte heller och det beror på att man inte har laddat ner den eller den grejen - alternativt förstår de inte alla gånger heller varför det inte går - SÅ JAG SÄGER BARA:

  DET ÄR ETT ABER DETTA MED TEKNIK...men vi måste fast vi vill inte.....

  SvaraRadera
 8. Jag har samma effekt på tekniken som du! "Eva, rör inte kopieringsapparaten", sa vaktmästaren på ABF - "då går den sönder!!!"
  Vi kanske utstrålar en alldeles speciell magnetism :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis,det räckte att jag klev innanför dörren till kopieringsrummet så lyste pappersstoppslampan...

   Radera
 9. Jag vet exakt vad du menar!!! Och jag blir GALEN på det. Hur många gånger som helst har jag haft problem med datorn coh för att allt ska funka igen så jag jag SI och när det inte hjälper gör jag SÅ. Sen gör jag SI igen, för säkerhetsskull, men eftersom det fortfarande inte funkar så blir det en omgång till med SÅ.

  När jag är som mest frustrerad kommer käre maken och jag ber om hjälp. Han provar med att göra SI en gång.

  Och allt funkar!!!! TROTS att jag gjort SI säkert sju gånger innan dess. Sånt gör mig vansinnig. Då är jag inte ens glad över att han löst problemet utan bara sjukt irriterad över just de där småjävlarna som bor i datorn och som älskar att ställa till det för just mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu djävlas de mer än normalt, nu har jag varit utan internet i ett dygn och jag har gjort både si och så utan resultat...

   Radera