tisdag 18 oktober 2016

Singapore runt, etapp 2 (del 1)

Den andra etappen på projektet "Singapore runt" fortsatte ungefär där den förra slutade, precis som planerat, och den mynnade ut i en 14 kilometer lång promenad utmed östkusten.


East Coast är till stor del ett enda stort rekreationsområde så några större strapatser utsatte jag mig väl inte för. De största problemen som dagen förde med sig var väl egentligen att hitta från busshållplatsen vid promenadens början, och sedan att över huvud taget hitta en busshållplats när det var dags att vända hemåt.


För att ta sig till stranden utan bil får man ta någon liten undergång som dyker upp med jämna mellanrum för att slippa korsa den stora vägen som går utmed kusten till flygplatsen längst i öster. Och som det mesta i det här landet så är undergångarna väl underhållna och väldigt rena. Ingen känsla av att röra sig i någon sunkig tunnel här inte.


Väl uppe på andra sidan så följer man kanalen och så småningom dyker havet upp.I den här änden är det fortfarande inte så utbyggt, men frågan är hur länge fiskarna får ha kvar sina förråd och båtar som ligger här. Det finns säkert någon som tycker att de continerliknande förråden och deras material ligger och skräpar och att det istället borde byggas något flashigt fik eller så...


Här är det alltid folk i rörelse. Många springer och cyklar i rent motionssyfte, men det finns ändå fler som åker hit och hyr sig en cykel eller ett par inlines och roar sig. Med tanke på att det är ett rätt högt antal av den asiatiska befolkningen här som inte behärskar det där med att cykla sådär jättebra, så måste jag säga att det känns rätt bra att det framgår tydligt var man ska göra vad. Som vanligt är det inte mycket som lämnas åt slumpen.East Coast Park sträcker sig 15 kilometer utefter kustremsan och det är tillåtet att bada på rätt stor del av stranden. Nu får jag erkänna att det lockar inte speciellt mycket att kliva ner i vattnet med tanke på alla de continerskepp som ligger i kustbandet och väntar på att lastas eller lossas. Det gör att badlusten försvinner trots värmen, men visst finns det de som badar även om de inte är många.


Som jag sa, så är det inte speciellt strapatsrikt att vandra utmed den här kusten. Det är inte så mycket vildmark om jag säger så. Man behöver inte vara rädd att inte hitta någon toalett om de behoven skulle tränga sig på, de finns utmed hela vägen. Fina duschar och toaletter, samtliga med en drickautomat utanför så man kan fylla på det man gör sig av med.


Inte heller behöver man riskera att avlida av hunger, restaurangerna duggar tätt och inte heller här har man lyckats hålla det "Starbucks-fritt". För övrigt finns det väl en del andra sådana där ställen som inte känns så främmande om man säger så...Med jämna mellanrum dyker det upp grillplatser och regnskydd. Regnskydden är flitigt använda till diverse aktiviteter även om det inte regnar. Av de aktiviteter som utövades idag kan jag nämna till exempel att stretcha, vandra runt under taket samtidigt som man läser, träna på skalor inför det som skulle kunna vara kvällens körsång, samt att sova middag. Om man använder fantasin kan de säkert användas till ett antal mer saker.Annars är det här en park som används väldigt mycket som picknickområde, speciellt på helger. Dessutom hittar man ofta utövare av thai-chi och yoga. Och visst är det skönt där på gräset i skuggan av träden till vågornas brus. (Skulle det mot förmodan vara någon som valt bort skuggan och i stället lagt sig på en filt för att lapa sol, så är det en överhängande chans att denna person har ett västerländskt utseende)Någonstans här var det dags att ta en liten vätskepaus i någon typ av ovan nämnda variant av skuggig plats, och med tanke på hur lång den här etappen verkar bli så får det bli en paus här också.


"To be continued"...

9 kommentarer:

 1. Oj då, upptäckte nu att jag missat etapp 1, men det är åtgärdat nu. Det är jätteroligt att få följa dig på den här vandringen och lära känna Singapore ännu bättre. Sedan är det förstås kul att konstatera att jag redan vet en del om Singapore. Allt tack vare din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle troligen känna igen dig på de flesta platser vid det här laget! Kul att du fortfarande tycker det är kul, trots att mycket antagligen är upprepningar för dig. (Tur att de bygger hela tiden så det finns några nyheter att visa)

   Radera
 2. Med tanke på hur liten Singapore är så är jag förvånad att det ändå finns så många grönytor där. Lika förvånad är jag att det inte syns en enda människa på dina bilder. Antar att det var en vanlig arbetsdag när du vandrade omkring i parken.
  Hursom - ett toppen inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir viss skillnad när det är helg när det gäller antalet människor i rörelse. När det gäller gröna ytor i det här landet slutar jag aldrig att förvånas. Det finns så fantastiskt många oasfalterade områden, så visst kan man fundera över hur de bär sig åt...

   Radera
 3. Kul att få se så många fina bilder från Singapore. Fina byggnader, häftig natur, härliga stränder. Går nog ingen större nöd på er 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den nöden är som sagt inte så stor...;)

   Radera
 4. Kul att få se så många fina bilder från Singapore. Fina byggnader, häftig natur, härliga stränder. Går nog ingen större nöd på er 😉

  SvaraRadera
 5. Vilken kontrast till den andra etappen! Vatten och grönska. Kul att ha både och.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här finns verkligen både och! Utmed kusterna är det inte sådär väldans mycket bebyggelse, men eftersom det kan vara svårt att gå precis där hela tiden, så blir det nog lite blandat framöver skulle jag tro.

   Radera