torsdag 20 oktober 2016

Singapore runt, etapp 2 (del 2)


Att sätta sig vid ett litet bord med en flaska kallt grönt te efter att ha tillryggalagt ungefär hälften av "East Coast Park" känns rätt bra i värmen. Eftersom svetten vid det här laget gör att såväl linne som kortbyxor känns rätt slickade vid min lekamen var det väldigt njutbart att sitta i skuggan en stund. Det enda som kan diskuteras är höjden på dessa utplacerade stenbord med tillhörande bänkar. Visserligen har jag rätt korta ben, men att det är näst intill omöjligt att få dem att nå marken känns lite konstigt med tanke på att många asiater trots allt till och med är kortare än vad jag är. Förklaringen kommer efter att ha slängt en blick på mannen som parkerat vid bordet bredvid, han dinglar minsann inte med benen, han har lagt dem i kors och sitter på dem. Tänkte inte på det...

Ungefär halvvägs dyker det upp ett antal restauranger, bland annat "Jumbo" och "Long Beach" vars signaturrätter består av den kända krabban som serveras i två varianter, Chilicrab och Black Pepper Crab. Att boka bord är nästan ett måste om man ska få plats på kvällen. Och visst är det speciellt att äta här när man sitter och ser alla ljusen vid horisonten. Ljus som man skulle kunna tro kommer från en upplyst stad, men istället hör till alla väntande containerskepp.

Tar man sig lite längre bort så finns det även en "vanlig hederlig foodcourt" för den som föredrar det.


Om man vill variera sitt motionerande lite så kan man alltid stanna till vid utomhusgymmet och dingla lite i ringarna, eller varför inte ta en barfotapromenad på "the Pebble Walking Trail" som ska ge nyttig fotmassage.Man behöver absolut inte vara orolig för att man inte ska hitta något att göra här. Vid närmare eftertanke finns det så mycket att göra så man kan bli svettig bara av att välja aktivitet. Man kan hyra cyklar med två eller fyra hjul, inlines, sparkcyklar, eller kanske en liten bil?Kommer man bort mot slutet av parken finns även olika attiraljer som ska användas i vattnet för uthyrning.


Om man inte skulle känna för att hyra något slags fortskaffningsmedel så kan man roa sig endera i skateparken eller varför inte ta en tur på vattnet med hjälp av linor, på så kallade "Cable Ski". För tillfället var båda stängda för renovering, men i normala fall så finns de här aktiviteterna för den hågade.Naturligtvis har det även byggts en gigantisk lekplats med allehanda mer eller mindre häftiga redskap att flänga runt i. Den huserar på en yta av 3500 kvadratmeter och om någon vill läsa mer om denna enorma lekplats och vad som finns där så använd den här länken. Det är ju himla tur att någon har sett till att barnen har något att göra. För annars finns det ju bara vatten, sand, gräsytor, träd och annat fånigt och så kan vi ju inte ha det...

Även här håller man på att "rota till det lite" för att bygga mer, för vad vore väl en promenad i Singapore utan att behöva ta en omväg för att det finns ett stort plåtplank i vägen och lyftkranar och grävskopor?


I den bortre änden av parken kommer man till Bedok Jetty, en 250 meter lång pir, vars huvudsakliga syfte idag är att fiska från. Fram till år 2000 användes den för militärövningar och under "Operation Thunderstorm 1975 användes den av armén för att ta hand om de vietnamesiska flyktingar som kom hit efter Saigons fall.


Fiska får man som sagt göra, men det är en del annat som inte är tillåtet, och det är ju tur att man får reda på att det inte är tillåtet att tälta på piren för visst skulle det vara en utmaning att försöka få fast ett tält i betongen.


Nu förstår jag i och för sig inte varför man ens skulle komma på idén att campa på en betongpir eftersom det finns områden där det är tillåtet att campa. möjligen för att få mindre med sand mellan tårna, men det låter onekligen som om det skulle vara ett dumt beslut. För de som vill campa finns det någon variant av "utvecklad parkeringsautomat" för just det ändamålet.


Här kan man som sagt roa sig med det mesta, men drakarna får man lämna hemma. Nu närmar vi oss nämligen Changi flygplats i öster och de lågflygande planen kommer tätt. Med andra ord är det gott om stora farkoster i den här delen av Singapore. I alla fall skepp och flygplan, något sämre var det med bussar. Det krävdes en rätt rejäl promenad tillbaka och in mot stan för att hitta en buss. En fördel finns det i alla fall med en så tätbefolkad stad som Singapore, husen är oftast så höga att de syns på långt håll och hittar man dem så hittar man alltid en busshållplats, så och denna gång.

Efter 15 svettiga kilometer så var alltså även etapp två tillryggalagd.


Bara så ni vet, så syns det faktiskt ett flygplan högt där uppe om man tittar riktigt noga...

10 kommentarer:

 1. Kul att få följa med dej!
  Har jag möjlighet sitter jag alltid "skräddare", t ex i bilen, på flyg eller hemma. Försöker dock undvika det i restauranger, hi,hi. Har dessutom väldigt långa ben.
  Vi har liknande utomhusgym i Spanien. Bra idé!
  Kul med alla konstiga skyltar, påminner om UK,hi,hi!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med "skräddarsittande" är troligen ingen dum idé alls, det gäller bara att lyckas få dit benen - och att få dom därifrån!

   Radera
 2. Vilken underbar etapp det här blev. Det känns som att Singapore aldrig upphör att förvåna. Allt är nästan för bra för att vara sant.
  Längtar redan till nästa etapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är egentligen lite mystiskt, hur ett så himla litet land har så mycket att bjuda på. Jag lyckas hela tiden hitta nya saker (även i "det gamla" dyker det upp nytt)

   Radera
 3. Alltid lika fascinerande med en promenad i Singapore.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...och det kommer väl mera så småningom så får vi se om det kan finns något mer att bjuda på...

   Radera
 4. Duktig tjej! 15 kilometer i den värmen. Bra gjort! Å vilken tur att byggnaderns är så höga så att du inte går vilse;-)

  Älskar dina bilder och berättelser om Singapore som ju faktiskt bjuder på allt och lite därtill på en minimal yta.

  Å krabborna, jo tack! Tar båda, fast inte samtidigt kanske;-)

  PS. Även här finns det byggarbeten överallt. Det är bara att orientera sig efter byggkranerna;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl trösta mig med det som någon sa till mig en gång, "du behöver inte vara orolig för att gå vilse i Singapore, kommer du till vattnet har du gått för långt"...

   Radera
 5. The Pebble Walking Trail. Istället för zonterapi. Är zonterapi. Sitta på benen? Det går inte.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet med just den här zonterapin är att den kan bli onödigt varm...

   Radera