onsdag 29 mars 2017

All fairytales must come to an end...

...så är det, och nu handlar det om att vår Singapore-saga lider mot sitt slut. Sista kapitlet är nu påbörjat och enkelbiljetten till Sverige är bokad och klar så i slutet av april är det dags att flytta tillbaka.


Visst är det med många blandade känslor som tiden mot avfärd rusar fram. Så mycket som måste fixas, eller är det så? Frågan är om man "måste" göra allt det där jag tror att jag måste hinna...fast det är något jag kan försöka brottas med alldeles själv utan att blanda in er...

Det där enda året vi skulle tillbringa i Singapore blev till dryga sju, vilket känns helt osannolikt. Hade någon sagt det till oss när vi flyttade så hade vi troligen tackat nej, så det var väl en himla tur ingen sa något, för är det något jag definitivt inte vill ha ogjort, så är det "mina Singaporianska år". Så många enorma upplevelser, så många nya bekantskaper, så många underbara resor, och så många erfarenheter jag har med mig hem i bagaget. Jag är så tacksam för allt vi har fått uppleva som vi aldrig skulle ha fått göra annars och som det är rätt få förunnat att få göra och jag känner mig väldigt ödmjuk inför detta.

Ytterligare ett helt fantastiskt resultat av de här åren är vetskapen om att vi plötsligt har vänner över hela världen. Att möjligheten finns att hälsa på någon i så många olika länder, en möjlighet det verkligen gäller att ta tillvara!

Jag vet att jag sa till våra vänner i Sverige innan vi åkte att om jag skulle börja ändra på mig så är det dags att säga till, för då flyttar jag hem igen. Ingen har sagt något, så  jag lever i tron att jag inte har ändrat mig speciellt mycket, utan är samma person som innan och att jag fortfarande har kvar båda fötterna på jorden. Det här är ju trots allt en värld där det kanske kan vara lätt att förlora fotfästet ibland.


Nu har jag ju en del kvar att genomföra innan vi lämnar vårt asiatiska hem. Till exempel har jag ju inte kommit runt ön än, så det är ett gäng promenader kvar. Jag har även en lista på saker som behöver(?) inhandlas innan vi åker, det är ju trots allt inte bara erfarenheter och upplevelser som ska med i bagaget hem!

Det kan vara så, att egentligen hade vi behövt all tid vi kan för att fixa allt, men nu är ju inte fixandet allt, vi måste ju försöka fundera på hur vi ska göra också. För att kunna fundera ordentligt på detta så måste en strand vara bästa stället, eller hur? Nu ska vi göra något vi pratat om sedan vi kom hit, men det har inte blivit av, så i morgon åker vi till Maldiverna och stannar där en vecka, sedan ska vi  ta tag i det som ska göras...


"One month and counting"...


29 kommentarer:

 1. Minns när du skrev för ett eller två år sedan om att ni troligen skulle flytta tillbaka till Sverige igen men så blev det en förlängd tid i Singapore.
  Förstår att det kanske är med blandade känslor ni kommer att flytta tillbaka på heltid.
  Ser dock fram emot ytterligare bilder från en del av världen jag aldrig besökt. :)
  Oj, en resa igen! Maldiverna låter intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi har ju varit på väg tidigare, men den här gången är det verkligen "på riktigt". Förhoppningsvis ligger jag på ett lager med olika bilder och uppslag så det kan bli en hel del ytterligare från den här delen av världen ett tag framöver...

   Radera
 2. Haha, vad rolig du är! Först skriver du om allt som du/ni måste göra och sedan avslutar du med att ni åker till Maldiverna en vecka!

  Fast visst har du väl ändrats? Tror du inte det? Alla ändras ju konstant och de upplevelser du nu har med dig har så klart format dig lite till. Men det innebär inte att man är en helt annan människa, det är väl det du kanske var orolig för?

  Ha det nu härligt på Maldiverna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi måste ju kunna planera flytten ordentligt i lugn och ro ;)
   Alla som blir äldre förändras naturligtvis på så vis att man upplever olika saker och får nya och olika erfarenheter med sig, och det är helt ok, för det händer samtliga. Däremot att ändras är något annat, och det hoppas jag att jag inte har gjort.

   Radera
 3. En tripp till Maldiverna mitt i flyttstöket låter lite osvenskt. De sju åren har visst inte gått obemärkt förbi. Det är ett fantastiskt äventyr du/ni varit med om. Här kan vi tala om "once in a lifetime".
  På köpet har jag dessutom fått lära känna Singapore och en del av världen som jag tidigare var rätt okunnig om. Tack för det! Ha de så gott på Maldiverna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som om vi varit med om väldigt många "once in a lifetime" under de här åren och det har varit helt fantastiskt! Himla kul att du varit med hela tiden, får väl se vad jag ska hitta på sedan för att håla dig kvar.

   Radera
 4. Perfekt med en tur till Maldiverna. Absolut! Avis? Absolut! Mycket! Kan förstå känslan av att nu flytta hem. Visst är den dubbel. Vi bodde fyra år i Peking, skulle blivit ett halvår från början, och jag är så glad för de åren. De har påverkat oss mycket. Och gett ännu mer.
  Visst förändras men av att leva i Asien, men inte nödvändigtvis som person. Men med alla de härliga och speciella erfarenheter man får. Jag är så glad och tacksam över att jag hittade till dig här i Singapore och har lrt känna staden bättre. Ochså mucket nytt jag fått ta del av.
  Önskar er härliga dagar på Maldiverna. (Var där för länge, länge, sedan. En häftig resa och upplevelse.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut har vi påverkats av åren här, dock får vi hoppas att det är positivt ;) Tack, vi ska försöka ha det bra, och det ska nog inte vara så svårt...

   Radera
 5. Åh, är flytten så nära förestående, hade hoppats att vi skulle hinna ses en gång till.
  Tror nog att du förändrats/utvecklats en hel del under dina år i Singapore även om du är samma Marina längst inne.
  Ha det så skönt på Maldiverna <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda, vi ses kanske någon gång någon annanstans.

   Radera
 6. Nu är jag kanske en egoist, men jag kommer sakna dina inlägg från Singapore. Fantastiskt med sju år där. Ni måste ju ha trivts oerhört bra, speciellt din man som ju jobbade där antar jag.
  Att bo i ett annat land under så lång tid är berikande, intressant och lärorikt.
  Maldiverna next alltså. Underbar! Man ska resa hem med flaggan i topp om man säger så;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, vi får hoppas att det finns lite på lager, så jag kan flika in ett och annat från Singapore även i framtiden, annars får jag väl hitta på något annat...

   Radera
 7. Och jag som har lite lätt panik nu när vi har drygt 2 1/2 månad kvar innan vår flytt! Men och andra sidan har vi ett hus här som ska ställas om till uthyrningsbart semesterboende och vi ska flytta med 1 barn, 1 hund och en katt!

  Men vad spännande att flytta tillbaka efter så många år! Precis som för oss! Vi är nu inne på vårt åttonde år i Sydafrika! Var i hela världen tog den tiden vägen?!

  Stort lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har ju inte så mycket mer än en hyrd lägenhet som ska "rensas på skräp"och jag tycker det räcker... När det väl hände så gick det fort så nu känns det rätt oåterkalleligt, men det känns bra och vi ser fram emot att komma hem tillbaka. Och jag säger som du, var tog tiden vägen???

   Radera
 8. Det hugger till lite grann i hjärtliga domäner...Jag har ju vant mig vid att vara i Singapore med jämna mellanrum via dig. Förhoppningsvis så har du en hel del att skriva om platsen när du åter är hemma på "backan" i Sverige. Men allt brukar förstås ha sin tid och sin plats och människan är föränderlig och töjbar på många sätt. Jag antar att jag kommer att vara lika nyfiken på din närhet i Sverige som jag är på din närhet i Singapore.
  Lycka till med nedtappning, nedtrappning och hemfärd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får väl försöka hitta något spännande i min närhet. Nu har jag svårt att tro att de värmländska skogarna kan vara lika spännande som Singapore, men det är klart, man kan aldrig veta...

   Radera
 9. Så härligt med Maldiverna mitt i alla "måsten". Underbart ju! Ha det så himla underbart där och njut. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, och njuta ska vi :)

   Radera
 10. Så häftigt att det blev 7 år, förstår att ni måste ha vänner från alla världens hörn. Så härligt med Maldiverna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många underbara vänner har det hunnit bli...

   Radera
 11. Oj, är det snart dags att åka hem! Jag måste läsa ifatt här. Förstår att det är med blandade känslor men åååh vilken erfarenhet. Och så fantastskt med alla nya vänner.

  Maldiverna, wow! Ha en underbar resa. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det blev en fantastisk vecka!

   Radera
 12. Vilken omställning! Det har varit sååå intressant att följa dig under åren i Singapore! Vart ska ni bo i Sverige? Fortsätter du att blogga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi flyttar "hem till Karlstad", har ju boende där. Och när det gäller bloggandet så kommer det säkert att "fortsätta av sig självt", frågan är hur jag ska få de värmländska skogarna lika intressanta som Singapore ;)

   Radera
 13. Vad tråkigt! Hoppas dock att du fortsätter blogga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer jag säkert att göra, om inte annat får jag väl se till att resa runt lite så jag kan hitta något att skriva om ;)

   Radera
 14. Välkommen hem till Sverige! Det blir nog bra det med, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer det helt säkert att bli.

   Radera
 15. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  An Thái Sơn với website anthaison.vn chuyên sản phẩm máy đưa võng hay máy đưa võng tự động tốt cho bé là địa chỉ bán máy đưa võng giá rẻ tại TP.HCM và giúp bạn tìm máy đưa võng loại nào tốt hiện nay.

  SvaraRadera