lördag 11 mars 2017

I förbudsskyltarnas förlovade land

Är det något det finns gott om i det här landet så är det förbudsskyltar. Och som jag har sagt tidigare någon gång, det är nästan så att det som inte är uttalat förbjudet, det är tillåtet. Klart att det finns behov för vissa skyltar, men ibland kan man fundera. Men det kanske är tur att det finns en skylt på bussen där man får reda på att man inte får slå chauffören (inte ens biljettkontrollanten får man ge en smäll). Jag menar, annars kan ju vem som helst få för sig att göra det... Fast det är ju bra om någon skulle få för sig att ge chauffören en snyting och får syn på skylten, då vet de ju att det är förbjudet och låter bli, eller...?


Om det nu är någon som inte vet vad förkortningen PDA står för, så ska jag upplysa er om det, det betyder "Public Displays of Affection" och är något så otrevligt som några som kelar offentligt, pussas och kramas och annat sådant där läskigt. Nu måste jag erkänna att jag har inte upplevt det som något större problem om man säger så, men någon har väl gjort det eftersom skylten finns.


Nu har jag i alla fall försökt kolla upp det hela, och det ska tydligen inte finnas något allmänt förbud mot det hela. Utan bötfälld kan man bara bli om man "visar de privata delarna offentligt". Med andra ord, ta inte av er byxorna offentligt om ni har tänkt er häråt ;)


16 kommentarer:

 1. NO PDA! HAHA! Fast jag kan hålla med att man behöver ju inte käka upp varandra offentligt.

  Och va!? Får man inte slå till busschauffören?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, på bussen måste vi hålla oss i skinnet ;)

   Radera
 2. Haha, så bra att man inte får slå till busschauffören! Det kan ju vara rent av trafikfarligt. Kul skyltar även om de handlar om förbud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så många (i alla fall i vår ögon) udda skyltar här så efter att ha samlat bilder på varan under alla år räcker det säkert till en hel utställning ;)

   Radera
 3. Många skyltar är det, ett minne jag har kvar från Singapore. Men jag har nog heller aldrig sett en renars stad. Och med tanke på dne låga kriminalitetetn (antar att den fortfarande är det) så verkar skyltarna ha viss effekt. Givetvis tillsammans med hårda straff men det kändes i alla fall som en säker stad.
  Flera goa skratt fick jag här bland dina skyltar och det tackar jag för.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är kriminalitetsstatistiken oerhört låg även om det förekommer. Om det beror på förbudsskyltarna eller inte förtäljer inte historien... Och rent är det, men renast är det naturligtvis på turiststråken där det hela tiden finns de som sopar.

   Radera
 4. Det blev en riktig skyltlördag det!
  Verkar verkligen var skyltarnas förlorade land. Lite konstiga grejer för oss kanske.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skyltar som kan te sig lite udda i våra ögon, men det är ju det som gör det lite kul.

   Radera
 5. Hahaha! Singapore är skyltarnas förlovade land ser jag. Synd att man inte får ge buschaffisen en smocka bara. Men bra att du kollade upp PDA skylten. För pussas gör väl alla då och då mitt på gatan;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade inte skylten suttit där på bussen hade det ju varit tillåtet att smälla till honom lite ibland...;)

   Radera
 6. Skylttillverkning måste vara en lysande bransch där borta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är en mycket luckurativ sysselsättning!

   Radera
 7. No PDA!? Alltså, det kanske är onödigt att hångla alltför intensivt alldeles intill andra människor, men kramar och pussar får människor gärna ägna sig åt! Hellre kärlek än bråk! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, grovhångla kan man kanske göra någon annanstans, men att pussas kan ju inte störa sådär väldigt mycket...

   Radera
 8. Ha, ha, ha! PDA-skylt! Det har jag aldrig sett eller ens hört talats om förrän nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och förhoppningsvis en skylt som inte sprider sig utan den kan få hållas i det här landet ;)

   Radera