fredag 1 november 2013

Happy Hallovali!

Jag är helt övertygad om att det finns någon som sagt det före mig, men jag kan bara instämma; jisses vad tiden går! Nu är det nästan så jag känner att jag inte riktigt hänger med. Vad hände med hösten? Och bara för att komprimera tiden ändå mer, så firar vi här flera saker på en gång!

Det är nämligen dags för den indiska högtiden Deepavali igen (jag vet att det känns som om det var alldeles nyss, men jag är helt säker på att den bara firas en gång per år), och i år sammanfaller den alltså med det amerikanska Halloween-firandet.

Deepavali är ju en nationell helgdag, men dit har inte amerikanarna lyckats ta sig än. Så här långt så är det bara(!) buddhistiska, hinduiska, kristna och muslimska helgdagar som firas officiellt, och dit kan kanske inte Halloween riktigt räknas.


I affärerna blandas pumpor av alla de slag med hav av blommor och balkongpyntandet innefattar hela skalan från en liten orange pumpa till balkonger helt inklädda i regnbågsfärgade blinkande ljusslingor. Och nu är det dags för gårdagens alla häxor och andar att ge plats för alla färgglatt uppklädda hinduer som ska fira sin högtid under helgen.

I år blir det troligen ingen fotografisk expedition till Little India för att beskåda kaoset som infinner sig under helgen, så ni som vill se bilder därifrån och veta mer om legenden bakom firandet får nöja er med ett gammalt inlägg om Deepavali, fast å andra sidan, hade det säkert blivit ungefär likadana foton en gång till, så varför inte liksom...6 kommentarer:

 1. Happy "Deepavali" då! Undrar också över det där med tiden, inte roligt.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fort går det..."Happy Deepavali" på dig med!

   Radera
 2. Högtidsdags igen. Tiden mellan högtiderna räcker väl knappt till för att förnya all utsmyckning

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången funderar vi faktiskt på om de grannar som har prytt sina balkonger med blinkande ljus tänker behålla dem fram till jul...

   Radera
 3. En riktigt cool dekoration!!! En sån vill jag ha!!! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upphittad i fruktdisken i affären!

   Radera