tisdag 12 november 2013

Guldbollar och en flytande fotbollsplan

I samband med svenska fotbollsgalan 2011 twittrade Jonas Gardell för första gången att "Sverige är ett land där vi firar jul i december, midsommar i juni och varje november ger vi Zlatan en guldboll", och samma mening dök upp i år igen. Och visst är det så, det verkar vara en  novembertradition som kommit för att stanna.

Guldbollar i all ära, men jag kan ju inte låta bli att undra, var i all världen gör han av dem? Hur det än är, även om han har ett stort hus, så tar ju åtta sådana där upp lite plats. Och med tanke på att det kan bli lite enformigt så kunde man kanske variera utseendet lite, göra nästa års boll fyrkantig eller så, bara för att få lite variation på Zlatans guldbollshylla.

Sedan kan man ju inte göra annat än att fascineras av att Anders Svensson tilldelas en bil för sina 146 landslagsmatcher medan Therese Sjögran inte ens får ett tack för sina 182, och detta händer i "det jämlika Sverige". Fast å andra sidan, så fick hon ju tydligen blommor efter att ha spelat 167 matcher i landslagströjan, så hon har väl fått sitt...

Singaporiansk fotboll är väl ingen sådär jättestor grej, däremot är engelsk fotboll stort här. Många singaporianer har total koll på engelska ligan, men inte speciellt stor koll på sin egen. Däremot så kan man hitta världens största flytande fotbollsstadium här. Och varför inte, det är ju alldeles naturligt att någon får en snilleblixt och kommer på idén att göra en fotbollsplan på vattnet!


"The Float@Marina Bay" färdigställdes 2007 för att man skulle kunna hålla fotbollsmatcher och andra evangemang här under tiden den stora idrottsarenan renoverades. Den 120x83 meter stora arenan håller för drygt 1000 ton (Vilket innebär att man kan fylla den med rätt mycket innan den sjunker...), och evangemangen kan ses av ca 30 000 åskådare från de färgglada läktarna.

Som sagt, en flytande fotbollsplan, varför inte, liksom...

8 kommentarer:

 1. Hej. Alltid lär man sig nåt nytt, idag var det att det finns en fotbollsplan ute på vattnet i Singapore. Tack för det. Ja, vad gör karln med alla guldbollar.
  Hej svejs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis en mycket nyttig och användbar kunskap...;)

   Radera
 2. En flytande fotbollsplan ska så klart finnas i Singapore, Var annars?
  Jippot med bilgåvan till Anders Svensson var ju bara pinsamt, korkat och ogenomtänkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar ju som om det är någon som hade lite otur när denne tänkte!

   Radera
 3. Haha! Ja, varför inte? Där fanns det ju tillräckligt stor plats :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, alla idéer är ju bra, utom de dåliga...;)

   Radera
 4. Det var riktigt häftig med en flytande fotbollsplan. Flytande bostäder har jag ju hört talas om men inte en fotbollsplan.
  Vad gäller Anders Svensson och hans bil tror jag att de styrande inte har använt hjärnvindlingen ett smack. Här kan vi snacka om diskriminering på hög nivå. :(

  Zlatan är nog glad och stolt över sina guldbollar. Han kanske satsar på ett rekord där. Sju kan bli tio om det vill sig väl och hans knä håller ;)

  Sen är jag inte alls anonym, men jag lyckades inte publicera med namn och webbadress den här gången.

  SvaraRadera
 5. Lambergsfrua, ska det undertecknas med förstås! :)

  SvaraRadera