torsdag 22 januari 2015

Visning pågår

”Visning pågår”, en deckare av Sofie Sarenbrant, är den tredje i en serie om polisen Emma Sköld. Jag har inte läst de två tidigare i samma serie, men det är absolut inget måste, det var inga som helst problem att hänga med i svängarna ändå.

Morgonen efter en husvisning hittar en dotter sin pappa brutalt mördad och det som använts är en av familjens köksknivar. Det finns ingen misstänkt, och det enda som skulle kunna rentvå mamman i familjen är dotterns vaga antydningar att en främmande person varit inne till henne under natten. Har någon stannat kvar efter visningen, och i så fall varför?  

Det här är ingen bok som imponerade på mig. Jag har svårt att sätta fingret på varför, det kan ha varit karaktärerna som kändes överdrivna utan att man kom dem in på livet,  eller om det var att jag upplevde handlingen för osannolik, eller om det var något annat, jag vet inte riktigt…

Trots det, en helt ok bok att fördriva några timmar med, men det förde absolut inte med sig någon känsla av att jag måste läsa de två tidigare i samma serie.

2 kommentarer:

  1. Tror jag läste ettan i serien och hade nog samma känsla som du. Vissa böcker klickar bara inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, de andra i serien blir nog inte lästa av mig.

      Radera