söndag 12 december 2010

Mustafa centre


Vad är det som är öppet 24 timmar om dygnet och där du kan hitta allt från tv-apparater till matvaror, bara du står ut med ett totalt kaos av varor, människor, ljud och färger? Svar: Mustafa centre! Varuhuset öppnades 1995 och har en sammanlagd yta av ca 6500 kvadratmeter! Det startades en gång som ett gatustånd av nuvarande ägaren mr. Mustaq Ahmad, så prata om att det kan bli mycket av i stort sett ingenting!



Det är beläget i Little India, en bit iftrån den övriga kommersen av affärer och gatustånd. Det är ett enormt varuhus i fyra våningar där man verkligen kan hitta allt man kan tänkas vilja ha! Om orken skulle finnas så kan man arbeta sig uppåt ifrån källarplanet där tv-apparaterna finns, för att till slut hamna på porslinsavdelningen högst upp. Däremellan hittar man bland annat smycken (allt från guld till plast), klockor, kameror, kläder, mat, cd, dvd, rakhyvlar, tyger, mobiltelefoner, mediciner.... och det finns inte bara lite av allt,  utan allt finns i mängder!!



Man hittar det på Sayed Alwi road, och precis som allt annat i Little India, så är det lite kaosartat. Det gäller att försöka sick-sacka fram mellan alla människor och hyllor. Det är faktiskt en konst, eftersom det känns som om man verkligen har försökt utnyttja samtliga 6500 kvadratmetrarna maximalt, så det är inte precis gott om utrymme mellan hyllorna. Om man mot förmodan lyckas med konststycket att hitta det man ska utan att riva ner för mycket från hyllorna och äntligen kommer fram till en kassa - då tar kaoset slut! Nu är det ingen som har bråttom längre, i alla fall inte han eller hon som ska ts betalt. Fast det är klart, det är ju öppet dygnet runt, så dom har ju faktiskt all tid i världen...



Det är ett speciellt ställe och det är värt ett besök, även om man inte handlar, för jag tror inte det finns så många ställen som det här. Sedan är det inte att rekommendera att ta det på helgen, för det är väl inte riktigt värt beaväret att köa för att komma in!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar