torsdag 11 augusti 2011

Att ta den flytande bussen!I år är det fjärde säsongen som båtbussarna trafikerar vattnet i och omkring Karlstad, och det med hela sju olika linjer.


Det är lite häftigt, att man kan ta båten istället för bussen! Det är samma pris för biljetten, och istället för att sitta på en varm och trång buss, kan man åka i en öppen båt och samtidigt se stan ifrån ett annat perspektiv. Det är väl i och för sig inget alternativ om man har bråttom mellan punkt A och B, men vem har det sommartid!?

Båtbussen går hela tiden, precis som den vanliga bussen, och stannar till för av- och påstigande vid hållplatser runt omkring i stan (under föutsättning att det finns vatten...). Man kan även ta en lite större båt för att ta sig lite längre ut  i Vänern för att gå iland på någon av de skärgårdsöar som finns. Där kan man sen spendera några timmar tills båten kommer nästa gång. 
I vår tekniska värld finns det naturligtvis även en nedladdningsbar guide-app så man kan följa med på en karta var man befinner sig, men faktum är, att på vissa turer finns det till och med en levande guide närvarande!För den som skulle kunna tänkas uppskatta en ångbåtstur, så finns även det som möjlighet. Då kan man ta en liten
skärgårdstur med ångbåten Polstjärnan.


 

Tyvärr så är det väl så, att vi som bor här mest tittar och säger "vad härligt det ser ut", och "vad mysigt det är att vi har det", medan det är mest turister som utnyttjar det...men så är det väl med det mesta. I år har jag i alla fall åkt den "flytande bussen", och det är helmysigt, och som vanligt säger jag väl, att nästa år, jamen då ska jag utnyttja den ändå mer!

7 kommentarer:

 1. Påminner lite om Saltkråkan tycker jag :) Så underbart! Jag skulle mycket hellre ta båten än bussen, alla gånger...

  SvaraRadera
 2. Nästa år kommer jag och åker vattenbuss i Karlstad!! I Fort Lauderdale tog vi ofta vattentaxin som det hette fast det fungerade som en buss med hållplatser.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Trillingnöten: Lite Saltkråkan kanske det är över det hela...

  Lippe: Ja gör det!!

  SvaraRadera
 4. Vilken kul idé.
  Klart att du ska åka den oftare.
  Det hade jag gjort om jag bott nere i Karlstad.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. Camilla: Som jag sa...nästa år, då ska jag...!

  SvaraRadera
 6. Så läckert att ta båtbussen. Jag hade ingen aning om att det fanns den möjligheten och ändå har jag en brorsdotter i stan. Hon åker förmodligen bil!

  SvaraRadera
 7. Susanne: då måste du passa på att ta en båttur om du skulle hälsa på släkten!

  SvaraRadera