tisdag 23 augusti 2011

Tågvandalisering

Så har det hänt, det som inte händer i det här landet - ett tunnelbanetåg har blivit vandaliserat! Inte i den bemärkelsen att det har blivit sönderslaget eller så, utan det har blivit graffitiförsett.

Detta är alltså ett så stort brott i Singapore att det får följande rubrik i tidningen "Train found vandalised after breach in depot fence".

Vad som har hänt är alltså att någon har tagit sig in genom staketet och klottrat på ett parkerat tåg. Som ni förstår så händer det inte alltför ofta brott över huvudtaget, så det blir en jättegrej! I samma artikel kan man läsa att förra året i maj hände det faktiskt också, men då lyckades polisen ta fast den ene som dömdes till sju månaders fängelse och tre piskrapp! Han är nu utsläppt och hemskickad till Schweitz, varifrån han kom. (Något säger mig att han kommer aldrig in i det här landet igen...)

Artikeln avslutas med att "Land Transport Authority" säger sig vara mycket besvikna över att de ansvariga för tunnelbanan har misslyckats med att förebygga säkerheten kring tågstallarna, så frågan är hur de ska göra nu för att det inte ska hända igen...jag menar, kameror, ljus och vakter finns ju redan...

7 kommentarer:

 1. Wow, tänk om det vore så fint överallt, knappt nåt brott. Det skulle vara fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Hmmm...vad säger man. Och här var det någon som sköt en person i helgen. Nä..inte här men i Malmö.
  DET kallar jag brott.
  Men men...allt är relativt ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Trillingnöten: Det ä r fantastiskt - bara känslan av att kunna gå var som helst när som helst utan att behöva fundera...helt enormt!

  Camilla: Jo, så är det absolut!

  SvaraRadera
 4. Hej Marina,

  Har precis hittat hit, och du tycks ha en trevlig blogg så jag har just placerat dig på min läslista. ;-)

  Jag har själv haft en kortare karriär i Singapore, och visst är det är fascinerande vilken ordning, reda och säkerhet dessa kritiserade rättssystem kan ge. Jag kan inte låta bli att även dra en liten parallell mot det även hårt kritiserade Kina.

  Mvh

  SvaraRadera
 5. Hej! du är jättevälkommen - kul att du gillade den! Visst är det fascinerande att det kan fungera - men bevisligen är det så!

  SvaraRadera
 6. Fantastiskt! Ja, det funkar ju inte som det ska i de flesta andra länder, så systemet verkar definitivt vara en förebild. Finns det några nackdelar som är så stora att det inte är värt att kunna gå säker?

  SvaraRadera
 7. jo men allt har ju ett pris, och frågan är väl hur kontrollerad man vill vara...

  SvaraRadera