torsdag 11 augusti 2011

Backa upp mobilen!!

Nu har jag fått lära mig den hårda vägen anledningen till att man ska ha en back-up på sin mobil!

Nej, jag har inte kört den i tvättmaskinen eller tappat den i taoletten eller något annat "vanligt" sätt att ha bort mobilen på. Nej, jag är inte ens orsak till min avsaknad av mobiltelefon. Någon fick uppenbarligen för sig att det skulle kunna finnas något av värde i en gammal skitig golf, i en trasig väska och visst - bytet blev en mobiltelefon av en modell som troligen inte ens någon vill ha!! Jamen hur roligt kan det vara!?

Jag kan tänka mig att stå ut med att någon har lagt beslag på "min lilla röda", men inte att denna någon har lagt beslag på alla telefonnummer som jag behöver! Prata om att bli totalt handikappad! Jag menar, till och med jag har slutligen lagt bort min adressbok där jag skrev alla nummer som jag behövde (även dom jag inte behövde!), och litat fullkomligt på tekniken...och hur bra gick det!?

Nej, nu finns det två alternativ: Endera börjar jag knappa in alla vänner och bekanta i mobilen som låg och drällde i en garderob (jag visste väl att jag skulle få användning för de gamla mobilerna som jag sparade när vi flyttade...)
eller så går jag och köper mig en alldeles ny adressbok och börjar använda en hederlig penna igen...

9 kommentarer:

 1. Men vad tragiskt! Jag fattar, tänk om min mobil försvinner. Jag skulle inte överleva en sekund. Vet ju knappt mitt eget nummer. Det finns dock en tjänst så man kan koppla sin telefon till nåt på internet som sparar ned information, som nummer och ev foton...ganska praktiskt. Kostar säkert nåt också så penna och bok blir nog billigare iaf!

  SvaraRadera
 2. jag kör old school...jag har penna och papper jämte min iPhone. Jag är ju en traditionell brevskrivare...

  SvaraRadera
 3. http://www.basota.com/basota/SE/p/28/sa-fungerar-det
  De hade en sån där jingle förra året och jag höll på att bli galen när jag hörde den...va tvungen att leta upp den!

  SvaraRadera
 4. Nä, vad vidrigt!
  Nu går du omgående och köper en iphone för den har back-up i iTunes på din dator och datorn skall du ha back-up på i en TM (time machine) som du förvarar på ett säkert ställe....tell me about it!!

  SvaraRadera
 5. Trillingnöten: Tack, ska kolla upp detta!

  DOB: ja, just nu saknar jag min gamla hederliga adressbok...

  Susanna: Det får nog bli en iphone, men det får vänta tills jag kommer tillbaks till s-pore, tills dess får den gamla runda ericsson-modellen från garderoben duga!

  SvaraRadera
 6. Lider med dig och Ericssonmodellen fyller sin funktion....
  Tag med dig din bärbara dator till Appleshopen och låt dem installera ALLT i iTunes. Lämna inte affären förrän det fungerar med telefon och dator.
  Det är inte speciellt ENKELT som det påstås om man inte är van - ett råd bara....

  SvaraRadera
 7. Tack! Det ska jag definitivt göra...kan ju säga att jag tänker inte ens försöka själv!!!

  SvaraRadera
 8. Jag är så antik, trots att jag hänger med på det mesta, att jag älskar papper och penna, små block och gamla pappersbrev då och då. Hoppas du får tag på alla vännernas telefonnummer igen och tänk på det där med adressbok, den är inte så stöldbegärlig heller. :-)

  SvaraRadera
 9. Susanne: Du har säkert rätt, det är nog större chans att man får behålla en adressbok...

  SvaraRadera