tisdag 9 augusti 2011

Att ta med eller inte ta med...det är frågan!

Nu börjar det dra ihop sig...en vecka till så är jag på plats på andra sidan klotet om allt fungerar som det ska.

Nej, jag har inte börjat packa, det lär inte ske förrän dagen före, men däremot måste jag ju börja fundera över om (och i så fall vad) något ska med i väskan på grund av att det är svårt att få tag i dit jag kommer!

Nu är det ju så att Singapore är begåvat med två(!) Ikeavaruhus, så en hel del går ju att köpa i deras lilla "matbutik". Det innebär att hårt bröd och kaviar behöver inte dras i någon resväska! Det hårda brödet förresten, det får vi tag i på hyllorna i den vanliga mataffären, t.o.m. wasas knäckebröd!

Sedan kan man ju fundera på varför jag överhuvudtaget helt plötsligt ska äta kaviar bara för att jag är någon annanstans, kan inte påstå att jag äter det speciellt frekvent på hemmaplan... men det är ju svenskt! Däremot måste jag få med mig ett gäng påsar av min stora passion: saltlakrits! Det går inte att få tag i, så det måste inhandlas! (Ikeas saltlakritsbestånd är oftast gamla hårda salta sillar, och de kan de få behålla!)

Passion nummer två som inte finns att köpa på plats är korsord! Alltså ett antal vanliga korsordstidningar ska ock så inhandlas och stoppas ner i bagaget. Några kaffepaket kan få följa med också (finns visserligen på Ikea, men ändå...)

Lite böcker som har inhandlats under sommaren ska också med... sedan vet jag inte så mycket mer, så det verkar ju bli lättpackat! Och i ärlighetens namn så går det ju att få tag i det mesta på plats, och det man inte kan få tag i, tror jag att jag kan klara mig utan...

Det jag skulle vilja packa ner i en väska som dock kan bli lite problematiskt, är lite dofter och färger av den svenska sommaren, fast å andra sidan, så antar jag att det är fler här hemma som också skulle vilja ha det i en liten väska och ta fram någon gång i mitten av november...12 kommentarer:

 1. Hoppas att du får det jättebra om vi inte syns innan du åker. Glöm inte min lista ;).
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, detdär med packning är märkligt, alltid samma visa. Först inte så mycket men slutar alltid ned att man haltar fram som en packåsna.
  Vällagrade ostar, äkta majonäs, danska piratos, ett kilo parmaskinka osv....phu!!
  Trevlig resa och hälsa Singapore/Susanna

  SvaraRadera
 3. Förstår p r e c i s vad du menar med saltlakrits!!! Tar ditt förråd slut, säg till, jag skickar omgående mer!
  kram

  SvaraRadera
 4. Jösses vad spännande! Det drar ihop sig! :) Jag blev helt galen i leverpastej i New York! jag brukade typ äta en gång om året, men så snart jag var i svenska kyrkan var jag tvungen att äta en macka med leverpastej. Alltså flera gånger i månaden! Man blir lite galen!

  SvaraRadera
 5. Förmodar att du har en ganska lång flygesa framför dig.

  SvaraRadera
 6. ToT: Tack!

  Patric: Jag ska göra mitt bästa ;)Listan är med!

  Susanna: Ja, vi får väl se vad det blir packat! Jag har ju några dagar på mig att samla saker...

  DOB: Ska absolut lägga detta på minnet!

  Trillingnöten: Den stora fördelen med Singapore är att man kan få tag i det mesta, vet dock inte om det finns "svensk leverpasej" dock...å andra sidan finns det så himla mycket spännande mat från världens alla hörn, så man hinner inte sakna så mycket!

  Per-Anders: Ja, det blir ett antal timmar i luften plus lite "mellantid" på flygplatser (effektiv flygtid utan byten ligger på ca 11-12 tim)

  SvaraRadera
 7. Jojo...det är dom viktiga sakerna som ska packas ner. Precis som saltlakrits.
  Ett MÅSTE att ha :)
  Kaviaren skulle jag kunna låta vara.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Aha... dags att dra från Sverige igen. Ska ni vara borta ända tills nästa sommar? Trevlig resa, önskar jag.

  SvaraRadera
 9. Camilla: Precis så är det!

  Zarah: Japp, nu bär det iväg igen, flyger på måndag. Blir borta till nästa sommar med ett avbrott för jul i Sverige!

  SvaraRadera
 10. Ta med en dansk ost. Det har de inte i Singapore. Vilken underbar bild förresten med stugan och sjön.

  SvaraRadera
 11. Ok - dansk ost får det bli!!

  SvaraRadera