lördag 27 augusti 2011

Den blå dagboken

Nu har jag läst "Den blå dagboken" av James A. Levine, och jag kan för mitt liv inte bestämma mig för om jag kan skriva  att jag "tyckte om boken", eller inte... Jo, jag tyckte om den, det vill säga om man nu kan tycka om något som är så fruktansvärt så det inte går att ta in, för det är precis vad detta är!

Författaren, läkaren J.A. Levine, träffade under en resa till Mumbai, flickan som blev Batuk, bokens berättare. Batuk är 15 år och såldes som nio-åring av sin far till en bordell, där hon lyckas få tag i en skrivbok och en penna och skriver ner sina upplevelser som sexslav.

Boken är, trots sitt fruktansvärda innehåll, skriven på ett mycket poetiskt och målande sätt. ”Jag är en sjö av ofattbart djup och oändligt omfång som är ett sammanflöde av alla män”  är en av alla metaforer som Batuk använder sig av då hon försöker förklara vad hon håller på med.

Det är en klart läsvärd bok som "berör på bred front"! Vissa delar var så fruktansvärda så det var svårt att fortsätta, fast å andra sidan måste man ju ta reda på hur det går...

6 kommentarer:

 1. Usch, jag är sugen på att läsa den, men ändå inte. Det hemska är ju att den är sann!

  SvaraRadera
 2. Den är helt klart värd att läsa!

  SvaraRadera
 3. Du får mig att både vilja och inte vilja läsa den...
  Kram Kim

  SvaraRadera
 4. Hej kommentera gärna minst 3 inlägg i min blogg för att peppa tjejerna och killarna som är med.

  Kommenterar du så kikar jag gärna in i din blogg igen och läser igenom mer noggrant ;) och kanske gillar jag din blogg så mycket att jag lägger till den i "bra bloggar" i min blogg så mina 500-1000 beöskare kan hitta till dig också.

  Mvh Bodypalace – en blogg där alla är vackra & unika
  (ursäkta reklamen men jag ser den som positiv, vill att så många som möjligt ska hitta till bloggen för se budskapet jag vill sprida och motverka kroppsidealen som media spyr ur sig)

  SvaraRadera
 5. Det är tungt ämne helt klart. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 6. Ska bli spännande att höra vad du tycker, om du läser den!

  SvaraRadera