lördag 20 augusti 2011

Att bygga bort problemen


Här är jag alltså nu, tillbaka i Singapore och allt är som det var innan jag åkte härifrån i våras. Eller i alla fall nästan...

Några av husen runt omkring oss, som har växt upp som svampar sedan vi kom hit för ett par år sedan, har det börjat flyttas in i och övriga byggobjekt har blivit betydligt högre sedan jag åkte.

Affärer som jag förväntar mig ska vara på ett speciellt ställe visar sig ha flyttat iväg och finns inte alls där jag tror.

Helt plötsligt har det också växt upp ett staket i vägen där jag brukar gå när jag har handlat! Jodå, det var förmodligen så, att det var ett problem med människor som gick över vägen på ett olämpligt ställe (hur olämpligt det var, beror antagligen på vem man frågar, jag har lite svårt att se vari problemet låg).

Men om det nu är så att det finns ett problem, vad gör man då? Jo, vips så ser man till att bygga bort det! Enkelt, bra och effektivt! Så också med detta gigantiska problem (som jag fortfarande inte kan tycka var ett problem...)

Detta blev jag varse när jag kom i godan ro bärandes mina nyinhandlade matkasssar och passerade vakten utanför som förtvivlat försökte säga något till denna korkade västerländska som bara log och fortsatte gå...och där var det – staketet! Det var bara att vända om, fortsätta le åt vakten och försöka hitta en utgång som var godkänd att ta...


5 kommentarer:

 1. Så himla förargligt! :) Jag såg dig framför mig. Nästan visslandes förbi vakten på väg mot staketet och sen precis lika visslandes på väg bort igen :)

  SvaraRadera
 2. Ganska exakt så gick det till...;)

  SvaraRadera
 3. intressant problemlösning...
  bygga bort problem och i och med det skapa nya.
  kram

  SvaraRadera
 4. Plus att det är ett intressant sätt att komma åt arbetslösheten, i och med att man skapar nya problem, så måste ju någon bygga bort dem...

  SvaraRadera
 5. Måtte det vara fler som gått där. För det kan ju inte kännas bra för dig om dom satte upp staketet bara för att att dom är irriterad på dig ;)
  Hmmm,du får hitta en annan väg.Eller en annan affär :)
  Kram!

  SvaraRadera