fredag 26 augusti 2011

Så var det dags för val igen!

Så var det dags igen då för alla singaporianer att göra ett val!

Den här gången ska det väljas president. Egentligen förstår jag inte det stora i det här valet, det är fyra kandidater till presidentposten, som alla heter Tan på ett eller annat vis (Tony Tan, Tan cheng Bock, Tan Kin Lian och Tan Jee say) som inte får något att säga till om, för det sköter ju premiärministern om.

Ok, jag har väl inte satt mig in i systemet ordentligt, och jag har i ärlighetens namn inga planer på att göra någon djupdykning i det heller... Jag har försökt, men ju mer jag läser om det, desto mer förvirrad blir jag så jag har bestämt mig att bara konstatera att så här är det!

Det är i alla fall en fördel med det hela, och det är precis som vid det stora valet i maj, eftersom valet sker på en lördag (27/8), och det  "försvinner" en helgdag för att alla ska gå och rösta, så blir det kompensationsledigt på måndag! (Speciellt skönt för mig, som är ledig så sällan...eller...!)

4 kommentarer:

 1. Presidenten blir lite som vår kung, fast vald? Vilket ståhej för nåt sånt! Vilken tur att du blir ledig på måndag istället :P Du vill ju inte missa en ledig dag, hahaha!

  SvaraRadera
 2. Hmm...detta val. Skriv Tan på lappen så har du ju röstat.Och då blev det ju precis han som du ville;)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ojdå, anses det så jobbigt att rösta! En rättighet brukar vi svenskar kalla det. Är det obligatoriskt att rösta eller får även röstskolkarna en extra ledighetsdag?

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten: Precis, det gäller att ta tillvara varje ledig stund!

  Camilla: Jo, absolut, om jag hade fått rösta skulle det självklart ha blivit på Tan!

  Zarah: Jag vet faktiskt inte hur det här valet är, men det "riktiga" valet fungerade tydligen så, att om man inte gick och rösta förlorade man sin röst i framtiden också.

  SvaraRadera