söndag 12 januari 2014

Årsrevision 2013

Såhär halvvägs in i januari känns det som om det är på plats med en sammanfattning av året som gått. Ni som har varit med mig ett tag vet säkert att det här är en plats som många gånger ersätter mina gamla fotoalbum, och just "året-som-gått-inläggen" är först och främst en ego-grej, för att jag ska kunna minnas vad jag gjort och när. Är det sedan någon av er som vill följa med är ni naturligtvis varmt välkomna, men om ni tycker det känns tradigt, så är det fullt tillåtet att hoppa över det!

2014 gick till stor del i resornas tecken. En av de stora fördelarna med att bo i Singapore är ju just enkelheten att ta sig till alla länder runt omkring på små kortsemestrar, och det har vi verkligen utnyttjat under året som gått. Sedan tillbringade vi ju en helt fantastisk sommar i Sverige, lyckades bli med eget smultronställe och avslutatde året med en svensk snöfri jul.

Här är den: Sammanfattningen av 2013 i ord och bilder:

januari:
Året inleddes i Sverige med en fantastisk vacker vinter innan vi återvände till Singapore.



februari:
Årets första resa styrdes mot indonesiska Lombok där vi firade att draken lämnade över till ormen i den kinesiska almanackan.




mars:
I mars hann vi med två resor, dels en storstadstripp till Bangkok...


...och dels en underbart härlig resa till malaysiska Cameron Highlands med sina fantastiska gröna och böljande teodlingar.



april:
April gick i golfresornas tecken. Vi hann med en resa till Bintan i Indonesien där vi bland annat spelade på Ria Bintan med underbara vyer över sydkinesiska havet.


Vi åkte även till Thailand tillsammans med ett gäng golfare, där vi bodde i Hua Hin och bland annat spelade på den i golfkretsar välkända (?) banan Black Mountain.


maj:
I maj fick vi besökare från Sverige i två omgångar, vilka allihop ville se något mer än Singapore. En himla bra ursäkt för mig att åka någon mer stans, så det blev ön Tioman på malaysiska ostkusten två omgångar den månaden. (Något jag absolut kunde stå ut med) Förutom alla vackra färgglada fiskar som fastnade på bild under snorklingsturerna fick jag även se mitt livs första haj! (visserlien ingen jättehaj, och lyckligtvis utan det karakteristiska dunkandet...)



juni:
Någon vecka in i juni var det dags för sommar i Sverige och en traditionsenlig midsommar med sillunch, midsommarstång, kluckande vågor och fantastiskt väder tillsammans med goda vänner i Trosa.



juli:
Det fantastiska sommarvädret höll i sig och under juli blev det bad och fika på klippor vid Vänerns strand



samt en resa till Stockholm där vi fick en fantastisk båttur genom staden.



augusti:
I augusti gjorde jag en mycket mysig och trevlig resa till Dublin tillsammans med båda döttrarna.



september:
Innan det var dags att åka tillbaka till Singapore, inträffade en av sommarens mest otippade händelser, då vi "blev med eget smultronställe". En liten mysig röd stuga vid strandkanten av en värmländsk insjö! (Längtar redan till nästa sommar när vi äntligen ska få bo in den också!)



oktober:
Väl tillbaka i Singapore tillsammans med yngsta dottern, tillbringade vi en långhelg i Vietnam, där vi besökte Ho Chi Minh.



november:
Även november innebar en storstadsresa. Nu var det Phnom Penh i Cambodja som besöktes. En resa med många blandade känslor efter att ha vandrat i Pohl Potts spår...



Det blev även några dagar på en mycket stillsam och rogivande strand på Bintan.


december:
I december bar det av till Sverige igen för att fira jul och nyår med familj och vänner i ett totalt snöfritt Karlstad.


Summa summarum ett helt fantastiskt år. Nu väntar 2014, och vad det har i beredskap kan vi ju inte riktigt veta, utan vi kan bara hoppas att det för något bra med sig. Om vi blir kvar i Singapore, eller om vi återvänder till Sverige vet vi inte heller, men det lär väl märkas så småningom...

16 kommentarer:

  1. Är väldigt tacksam för den årskrönikan, då jag inte följt dig så länge. Håller med dig att du upplevt ett underbart 2013! Svårslaget känns det som.
    Grattis till sommarstugan - snacka om kulturkrock jämfört med Singapores skyskrapare.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det absolut! Och jag måste säga att de värmländska skogarna vinner absolut i längden.

      Radera
  2. Oj, så mycket du sett! Härligt! :-)
    sv:
    Tack, min helg blev en bra sådan!
    Hoppas du får en lika bra början på veckan! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag ska göra mitt bästa för att det ska bli det!

      Radera
  3. Allt detta fick även jag uppleva då jag följt din blogg. Tack för det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Förhoppningsvis ska du få följa med på ytterligare några turer om du vill!

      Radera
  4. Ja ni har ju verkligen närheten till manga fantastiska platser som skulle innebära riktiga langresor för oss som bor i Europa! Lyxigt!
    Men sommaren 2013 är det nog ingen som kommer att glömma pa ett tag. Den var verkligen fantastisk! Tänk sa mycket vädret kan göra skillnad!
    Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den sommaren ska vi leva länge på!

      Radera
  5. Å vilka härliga resor du har hunnit med :-) Ja, att bo i Singapore är ju lite som att bo i Skåne - nära till allt ;-)
    Vilken söt stuga - grattis!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en sådan där liten röd stuga man bara måste älska, och jag är jätteglad att den blev vår. (Det ska bli väldigt spännande att få bo in den till våren, än har vi ju liksom bara "nosat" på den...

      Radera
  6. Det var en trevlig årskavalkad. :) Jag förstår om ni längtar efter den röda stugan med den utsikten. Sjön ser lagom stor ut. Önskar dig ett fint 2014 och lycka till med era beslut. Ska jag leka "ego-Bosse" så får jag hoppas att ni stannar ett tag till med tanke på alla fina bilder och trevliga texter jag får läsa. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett tag till ska det nog bli, och förhoppningsvis ska jag hitta något mer som kan vara värt att skriva om...

      Radera
  7. Wow! Vilka resor du gjorde!
    Jag är sååå avundsjuk. Jag älskar att resa! Helst till värmen :)
    Kram!

    SvaraRadera
  8. sv:
    Tack så mycket!!! Det uppskattas! :-)

    SvaraRadera
  9. Det var fina resor och även för oss som fick ta del lite också. Vad roligt med den röda sommarstugan!
    Nu hoppas vi på ett minst lika bra år med kanske fler resor.

    Ha det bra!

    SvaraRadera