tisdag 14 juni 2011

Hur ska man kunna veta...

"Ett skönlitterärt väsen påhittad av en västerländsk dåre..." Det är en av kommentarerna som den försvunna syriska bloggaren "Amina" har fått efter avslöjandet att bloggaren "A gay girl in Damascus" aldrig fanns på riktigt. Bakom rubriken fanns istället en hetrosexuell 40-årig amerikan!

Lite läskigt är det ju om man tänker efter, att egentligen har man ingen aning om vem som gömmer sig bakom olika namn i den här världen. Det kan ju faktiskt vara så att "Svea i Jönköping" i själva verket är Sven i trappuppgången brevid!

Nu finns det i och för sig så vitt jag vet ingen Sven i nästa uppgång, och inte har jag kontakt med någon Svea heller, men det skulle kunna vara så!

Nu hoppas och tror jag, att jag är vuxen och förståndig nog (härom tvistas det dock en del...) att ta det här för vad det är och kanske inte gå på vad som helst, men som sagt, kan man lura en hel värld av bloggare, kanske man kan lura lilla mig också.

Visst är Internet en fantastisk värld med många möjligeter, men man ska nog inte glömma att det finns farligheter också...

4 kommentarer:

 1. Just det - vem är vi egentligen? En sak är då säker - folk som kommenterar anonymt kan man hitta via deras ip-adress sådeså (fast visst finns det anonyma sådana oxo) bra att veta/Ciao

  SvaraRadera
 2. Det är precis som i vanliga livet att en dos försiktighet och misstänksamhet kan vara nyttigt! Är ju lite svårare att "känna folk på pulsen" i den här världen så man får tänka sig för!
  Sv: klart att det var Tigern i mej!! Hahaha, det tänkte jag inte på men nu känns det självklart!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Precis. Jag var inne på det där i min blogg för ett tag sedan. Är du verkligen den du utger dig för att vara?

  SvaraRadera
 4. Susanna: Som sagt, kan ju vara bra att veta, fast med mina något(!) begränsade datakunskaper hoppas jag att jag slipper detta...

  Lippe: Jo visst är det så, och det är ju lite svårt att se dom i ögonen!

  Per_Anders: Det är frågan det - är jag det?? (Tror faktiskt att det stämmer rätt bra med verkligheten!)

  SvaraRadera